12 January, 2012

kisah mengandung.

dah lama x post apa entry dkt sini..malam nie blh laa Mata x mengantuk..rayyan dah tido awal..(harap2 x la dia bangun 2-3pagi..scary siakk)..

baru skrg aku tau letih jadi ibu..kerja lagi..urus rumah tangga lagi..sejak ada anak..xde dah makna tido yg sempurna..mandi mcm tuan puteri..bangun lambat..huhuhu..bye2 la semua tu..
tetiba rasa nak share pengalaman saya mengandung..x kisah nak share gak...

last year 130310- aku kawin.. after 2-3 month kot aku disahkan mengandung..tu pun gatal2 beli pregnency test sbb nyur boring plk org tanya dah ngandung2 ke x., dlm hati aku rasa org ni dah gila ke apa aku baru je kawin xkan laa cpt tul lekat..ok dah dpt result mcm x caya..after 3 days baru buat 2nd test lps ikut pesanan kawan2 yg ada pengalaman..masa tu asbeng ada blk..pastu kita org nak lbh confirm pegi klinik..ok mmg sah aku dah ngandung 5weeks..siap Dr tu blh kata uols mesti x sabar nak dpt baby..ok dr lantak ko laa..

kehidupan berjalan seperti biasa..aku duduk sorg2..pjj la katakan..alahan x teruk..biasa2. syukur..tpi standard la bangun pagi muntah pening kepala..

Masa mengandung rayyan perghh pantang sebut teringin aje nak makan...1month preggy dah menambah berat badan dgn jaya...Igt lagi aku mengidam buah ciku..hahahah sian en asbeng dok mencari2 ..dan2 tu buah tu susah nak jumpa..ahhahah last2 ada jgk rezeki belakang rmh kwn dia dkt kg..pastu aku ngidam kueh putu perak...mak ngan ayah aku plk kena mencari sampai perak..nak jadi cerita last2 dpt cari dkt rawang..huhuhu masa tgh kursus mak ayah aku hantar..

1-2= trimester pregnant smua smooth je..kerja mcm biasa gagah perkasa..drive sendiri..then masuk 3 trimester..huuhuh terlebih workload..1st day balik ngadu kat en asbeng dlm phone siap nangis bagitau kaki bengkak yg amat..baby x gerak sgt..badan letih..smpai x makan terus tido..bangun pagi siap2 utk menjalankan misi..seharian berjuang akhir nyur misi berjaya..petang masa nak balik rasa pening..kepala dah nmpk bintang2..tpi still drive pastu decide singgah klinik sbb mcm nak demam..

Dkt klinik buat check up..Dr suruh naik ambulance nak hantar Gh maybe admit terus sbb Blood pressure tinggi..semua symptom dah ada...tetiba blur dkt klinik..asben xde..pastu blh ckp dkt Doc.. nak balik mandi dulu..nnt saya pegi spital..hahahaha blh mcm nak pegi bercuti..

balik singgah kedai SIL..report nak mintak tlg anta hospital..sampai spital admit 4 hari kot sian en asbeng drive laju2( risau la tu.) dia pun x kerja.pas keluar.. sebulan kemudian kot admit balik sbb Bp tinggi masa buat check up..opismate tlg hantar..admit lagi 3 hari..

** penat sambung kemudian

0 comments: