19 January, 2010

hahaha..tajuk mcm seng.. jer..xpe biar seng jgn poyo..

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/Mutakhir/20100118114420/Article/index_html

Lain kali jgn menyamar nak kacau org..xpe laa ko budak sekolah lagi...humm aku no komen... biasa laa ckap nak ganaz..tapi bila dah kena..

Jgn risau aku buat facebook xde nyur nak kata org., nak laga2., wat luahan perasaan?? ehh ada nie.. Bukan aku xnak add..tapi ada laa sebab musabab nyur.. nnt korang kutuk aku plak..

** ahhaaa aku wat blog lain laa.. mcm x best jer lepak2 kat sini..korang nak tau ke?? xpayah laaa..

18 January, 2010

Korang baca x paper hari Ahad..x kisah laa korang baca ker x...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Nasional/20100116235649/Article/


gambar di ambil dkt : http://www.zeropaid.com

kerana sekeping Dvd..kita akan didakwa..ohh penuh laa lokap nnt...
tetiba aku terasa takut..takut kah??..

nak wat mcmner Dato'... nak beli yg ori mahal sgt cuba buat harga RM5 - RM 12 confirm..sure..pasti..yakin..ramai yg beli ori..
tapi xper saya beli cerita obersea jer..tgk saya sokong industri tempatan ok...

**Adoii... tgh pikir nie berapa keping aku ada... xkan nak pakai buang lepas nie..xpe2 aku x beli dah lepas baca paper smlm.. jadi x perlu risau...lalalalalalala.

15 January, 2010

Ok malam2 yg sepi pak mat jual kopi janda..kopi janda apahal pak mat nie jualkopi janda nape x jual kopi ayahanda, kopi CNI dan apa2 laa je pak mat oii...opss salahh pulak.. Malam semalam punyer semalam mood layan Dvd..lepas rembat 3 kpg Dvd pirate kat Jerantut ...balik kuantan baru laa aku layan..

The time traveler's wife buku dia dah keluar tahun 2003 dulu n di filemkan pada taun lepas.. memula aku tgk igtkan cerita pasal ada laa mesin cahaya masa ..memula tgk haram x paham..keliru gila tapi tue laa mencabar minda aku jer cerita nie pasal Henry (Eric Bana) yg kehidupannya sebagai pengembara masa..

Gambar telah di ambil dari Miss Gooogle

Mcmner ni boleh terjadi?? ini kerana Henry didapati mengalami kecacatan genetik anomali yg menyebabkan dia mengembara ke masa dan zaman tanpa kawalan..

Hidupnya mula berubah setelah berjumpa Clare (Rachel McAdams) yg claim telah jumpa dengan laki tersebut sejak kecil lagi.. Hidup mereka huru - hara gila sbb Henry tue selalu sgr hilang even masa malam wedding diorg..kesiaaannnnn.. tapi Henry dari masa berbeza pulak datang menemani Clare.Ohhh konpius aku kalu dpt laki mcmnie...

Tapi dalam hilang2 Henry sempat lagi tue..akhir nyur Clare di dapati mengandung..owhh part nie sedih gila masa Henry jumpa dgn anak dia (Alva) di masa depan...Anak dia jgk ada genetik mcm hery tapi anak dia berjaya mengawal n boleh pegi kemana dgn kehendak dia..makna nyur budak nie bijak laa..

Korang tengok la cerita nie.. memang agak pening tapi sedih laaaa... sbb kita x tau bila org yg kita sayang xde..n tetiba bila dapat tau apa perasaan ko....






13 January, 2010

ok tajuk xde kena mengena dengan apa aku nak share ngan korang...huahuhuaua... Pantang dengar mcm tue cepat2 ko nak baca..
Aku nak share somethin yg aku dapat dalam facebook dari auntie aku...

30 second Speech by Bryan Dyson (CEO of Coca Cola)

"Imagine life as a game in which you are juggling some five balls in the air. You name them - Work, Family, Health, Friends and Spirit and you're keeping all of these in the Air. You will soon understand that work is a rubber ball. If you drop it, it will bounce back. But the other four Balls - Family, Health, Friends and Spirit - are made of glass. If you drop one of these; they will be irrevocably scuffed, marked, nicked, damaged or even shattered. They will never be the same. You must understand that and strive for it."
WORK EFFICIENTLY DURING OFFICE HOURS AND LEAVE ON TIME. GIVE THE REQUIRED TIME TO YOUR FAMILY, FRIENDS & HAVE PROPER REST

VERY SHORT, MOST EFFECTIVE AND HOW TRUE...


01 January, 2010

happy New Year !!!

Selamat tinggal 2009...
segala yg berlaku adalah kenangan yg xkan terjadi lagi..

Selamat tahun baru 2010..
cerita baru., kehidupan baru , masalah baru , kegembiraan yg baru, kecuali_____jgn baru (ko isi laa sendiri)..