28 April, 2010

semua suruh sabar2..

tapi mcmne aku nak sabar bila aku dpt tau pundeks tue mengata aku dpn kuarga aku bila aku xde.. WTFat btl... ko sibuk2 aku kehulu hilir dgn tunang aku asal..ko x boleh buat.. tapi aku kahwin jgkkan..dari ko.. ko sibuk2 tanya mcm2 tapi ada ko dtg...dh mmg suka nak tunjuk bagus susah jgk..

semua suruh aku sabar lagi jgn layan org mcm tue...

tapi ada plk mulut najis kutuk kad kawin aku..hallooo aku guna duit kau ke nak buat semua benda tue?? ishh dasar mmg suka mengata org..

Ada byk lg aku malas nak ungkit..tapi yg x blh lupa bila ko baru kenal aku dulu2..x laa baik pun mula2 tapi kau tengking aku dpan lif..WTFish mcm bagus...nasib aku x berdendam..lagipun org kata jgn benci gila kat org2 nnt anak kita kenan kat dia.... uishh penat aku ngan laki aku projek tetiba keluar mcm dia's.. uishh aku nak suka laa..aku suka kau,kau,kau,kau dan kau...

hahha apa aku merepek nie..biar laa asyik aku diam mcm over plk dia's...ada yg terasa??? tanya laa aku siapa..??

23 April, 2010

yess..pindah.

Finally..,hari nie agak sibuk..kerana nak pindah rumah..
rumah yg akan aku n hubby duduk bersama..
rumah yg aku n hubby blh wat apa saja tanpa perlu pikir perasaan org..
walaupun bukan setiap hari(jgn slh faham..aku bkn is2 ok)...
Akhir nyur dapat gak rumah., Syukur sgt sbb Allah permudahkan kerja aku dpt rmh tanpa perlu ssh payah..x sampai 1bln or 30min pun aku pusing.. (mungkin dia tau apa yg ada dlm hati aku..kalau niat x baik tue yg ssh..okk ayat nie xde nk kata sesiapa..)

*mood aku sgt happy n tenang n x dapat di ungkap dgn kata2..so hati2 laa sapa yg ada niat nak wat kerek / lezer aku..ko tunggu aa aku smash ko blk..silap2 ngan laki aku tlg smash ko..mcm gud gud je dpn aku.


12 April, 2010

1 month

dah sebulan aku kahwin blh panggil pengantin baru lg x..tapi aku x upload2 lagi gambar.. bkn apa..atas berapa kelewatan dn sbb tue aku x upload kat sini..

Betul laa org kata kawin bestttt..skrg nie aku blh kuar malam balik kul 2-3am.. tpi ngan suami aku laa..
tpi yg x best aku ngan dia blm duduk sekali..mmg letih kalu jadi pjj nyur marriage..tpi xpe seminggu 3 kali jumpa lg best..
nie ada laa sekeping yg pic yg aku dapat letak yg lain kena resized..nnt laa aku kena pilih mana yg sesuai..aku ada byk gak nak cerita nak letak gak gambar aku kawin kat sini..mana tau anak2 aku nak baca(wah cpt nyur anak2..entah wujud ke tidak blog nie lagi.)


30 March, 2010

A new Life

yuhuuu... it's a long2 time x tulis dalam blog...

sekarang dah x pegang status cik @ menyolo... rasa mcm pelik plak org panggil aku Puan..rasa ketuaan2 plk..

nnt aku upload gambar n story lps dapat dari photog k... huuhuh byk betul cerita aku sebelum bertukar nie..

mcm2 bermaksud aku bukan org lain atau si polan2 punye kisah..

apa yur nak cerita??
cerita pasal org 1st time main bowling guna bola 12 kg pastu jatuh dpn lane...

11 March, 2010

***No more laa Sticky2 mood aku sendiri naik boring


- Kursus perkahwinan

-barang hantaran utk Mr Deanx :
Sirih junjung

Al-Quran & Sejadah

cincin

wallet & belt

Perfume

menwear

..... (parah laa duit aku utk barang ni)

Buah-buahan

Cokelat

-Videografi(DONE)

-Jurugambar(DONE)

-Sound system

-kompang + silat (kwn mama uruskan)

-jamuan (x perlu dirisaukan).

-Cenderahati utk : tetamu
pihak lelaki
orang masjid
budak2 (lolipop ikat ngan reben )

-baju sanding (kain juz beli belah aku sajo )
-Baju nikah (lining aku n kain pasang Mr Deanx blm lagi..ok this month baru beli).
side Mr Deanx will sponsor by Ngah include siapkan sampai jadi baju utk semua majlis :) jimat sudah..

- fitting baju end Januari(usaha2)

-pelamin

-mack up


last sekali :

......(belum lagi jugak nie)

apa lagi yur.. nnt2 laa aku pikir..

*update on 3/03/2010 90% complete

19 January, 2010

hahaha..tajuk mcm seng.. jer..xpe biar seng jgn poyo..

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/Mutakhir/20100118114420/Article/index_html

Lain kali jgn menyamar nak kacau org..xpe laa ko budak sekolah lagi...humm aku no komen... biasa laa ckap nak ganaz..tapi bila dah kena..

Jgn risau aku buat facebook xde nyur nak kata org., nak laga2., wat luahan perasaan?? ehh ada nie.. Bukan aku xnak add..tapi ada laa sebab musabab nyur.. nnt korang kutuk aku plak..

** ahhaaa aku wat blog lain laa.. mcm x best jer lepak2 kat sini..korang nak tau ke?? xpayah laaa..

18 January, 2010

Korang baca x paper hari Ahad..x kisah laa korang baca ker x...

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Nasional/20100116235649/Article/


gambar di ambil dkt : http://www.zeropaid.com

kerana sekeping Dvd..kita akan didakwa..ohh penuh laa lokap nnt...
tetiba aku terasa takut..takut kah??..

nak wat mcmner Dato'... nak beli yg ori mahal sgt cuba buat harga RM5 - RM 12 confirm..sure..pasti..yakin..ramai yg beli ori..
tapi xper saya beli cerita obersea jer..tgk saya sokong industri tempatan ok...

**Adoii... tgh pikir nie berapa keping aku ada... xkan nak pakai buang lepas nie..xpe2 aku x beli dah lepas baca paper smlm.. jadi x perlu risau...lalalalalalala.

15 January, 2010

Ok malam2 yg sepi pak mat jual kopi janda..kopi janda apahal pak mat nie jualkopi janda nape x jual kopi ayahanda, kopi CNI dan apa2 laa je pak mat oii...opss salahh pulak.. Malam semalam punyer semalam mood layan Dvd..lepas rembat 3 kpg Dvd pirate kat Jerantut ...balik kuantan baru laa aku layan..

The time traveler's wife buku dia dah keluar tahun 2003 dulu n di filemkan pada taun lepas.. memula aku tgk igtkan cerita pasal ada laa mesin cahaya masa ..memula tgk haram x paham..keliru gila tapi tue laa mencabar minda aku jer cerita nie pasal Henry (Eric Bana) yg kehidupannya sebagai pengembara masa..

Gambar telah di ambil dari Miss Gooogle

Mcmner ni boleh terjadi?? ini kerana Henry didapati mengalami kecacatan genetik anomali yg menyebabkan dia mengembara ke masa dan zaman tanpa kawalan..

Hidupnya mula berubah setelah berjumpa Clare (Rachel McAdams) yg claim telah jumpa dengan laki tersebut sejak kecil lagi.. Hidup mereka huru - hara gila sbb Henry tue selalu sgr hilang even masa malam wedding diorg..kesiaaannnnn.. tapi Henry dari masa berbeza pulak datang menemani Clare.Ohhh konpius aku kalu dpt laki mcmnie...

Tapi dalam hilang2 Henry sempat lagi tue..akhir nyur Clare di dapati mengandung..owhh part nie sedih gila masa Henry jumpa dgn anak dia (Alva) di masa depan...Anak dia jgk ada genetik mcm hery tapi anak dia berjaya mengawal n boleh pegi kemana dgn kehendak dia..makna nyur budak nie bijak laa..

Korang tengok la cerita nie.. memang agak pening tapi sedih laaaa... sbb kita x tau bila org yg kita sayang xde..n tetiba bila dapat tau apa perasaan ko....






13 January, 2010

ok tajuk xde kena mengena dengan apa aku nak share ngan korang...huahuhuaua... Pantang dengar mcm tue cepat2 ko nak baca..
Aku nak share somethin yg aku dapat dalam facebook dari auntie aku...

30 second Speech by Bryan Dyson (CEO of Coca Cola)

"Imagine life as a game in which you are juggling some five balls in the air. You name them - Work, Family, Health, Friends and Spirit and you're keeping all of these in the Air. You will soon understand that work is a rubber ball. If you drop it, it will bounce back. But the other four Balls - Family, Health, Friends and Spirit - are made of glass. If you drop one of these; they will be irrevocably scuffed, marked, nicked, damaged or even shattered. They will never be the same. You must understand that and strive for it."
WORK EFFICIENTLY DURING OFFICE HOURS AND LEAVE ON TIME. GIVE THE REQUIRED TIME TO YOUR FAMILY, FRIENDS & HAVE PROPER REST

VERY SHORT, MOST EFFECTIVE AND HOW TRUE...


01 January, 2010

happy New Year !!!

Selamat tinggal 2009...
segala yg berlaku adalah kenangan yg xkan terjadi lagi..

Selamat tahun baru 2010..
cerita baru., kehidupan baru , masalah baru , kegembiraan yg baru, kecuali_____jgn baru (ko isi laa sendiri)..