14 October, 2009

Haluu..apo kabor semua... sihat?? baguih2 semua sihat, yg x sihat gie makan ubat., gie spital check.. Dah lama aku x update since bulan puasa hari tue..Maklum la aku kan cuti panjang sampai ada org igt aku dah cuti kawin..uishh belum lagi..lama sgt cuti kawin kalu mcmnie...mau berbulu2 jer org ngan aku(opss sorry kak yati tersebut bulu plk)

Rasa nyur sempat lagi kot aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN well aku nie manusia biasa yg x sempurna pun..jadi sapa yg kecik ati ngan aku cakap ker, perbuatan ker harap dimaafkan..tapi kalu x nak maaf n lupakan..nak wat mcmner kan..Best x raya korang., mesti laa best walaupun xdpt dwet raya seperti masa zaman kanak2 yg comel apabila meminta dwet raya bila pergi rmh org..

Sebelum puasa aku selalu cakap uishh best nyur kalu dapat buka puasa ngan gie trawikh ngan family aku..n aku selalu berharap office aku tutup 3 - 5 hari sempena HINI.. Mungkin masa tue aku cakap dgn penuh perasaan n Allah tlh makbulkan permintaan aku.. Aku cuti sebulan sepanjang puasa sampai 2 minggu nak abis raya walaupun dlm kesakitan.. Sampai mak ngan ayah aku cakap ada hikmah apa yg berlaku..kalau x rumah nie bulan pose x meriah mcm taun lepas smua keja balik pun seminggu nak raya..ayah ngn mak aku happy sbb blh tgk aku hari2..

Susah nak tulis or cakap apatah lagi nak taip2 dlm blog nie apa yg telah aku lalui bukan kakak.abg atau kawan kepada polan si polan polan tapi aku sendiri masa awal puasa hari tue..yg pasti aku bersyukur kerana masih ada di atas muka bumi nie dgn keadaan yg cukup sifat n cukup anggota badan..

Apapun aku nak berterima kasih kepada org yg telah membantu aku sewaktu kejadian walaupun aku x kenal..tpi tuhan kenal..moga korang akan dilindungi.. Kepada mama,ayah,tunang,adik beradik n bakal kuarga aku tersayang sorry sebab dah bagi korang surprise di awal pagi expecially kat mama n FMIL nasib diorg xkena heart attack...terima kasih sbb bagi semangat n jaga adik/b sepanjang masa.. Tue Mr. Deanx thank so much..and i always love u.. no matter what..abg2 n kak ipar aku n adik aku terima kasih korang.

Terima kasih jgk kat Kak Abby , Kak Noi , Adah n Madam Narimah yg segera ke Maran nak tgk keadaan aku n membantu aku..Kakak2 yg wat aku syahdu.. pada yg sms ngan call masa tue terima kasih walaupun aku x dapat nak jawap sbb aku x berdaya..Nnt satu hari aku akan cerita sbb aku tau ada yg akan mengata..itu lumrah manusia... alaa sikit jer dah nak mc lama2..tue laa tot..tot..tott dan ada laa ayat yg malas aku nak layan.. skrg nie senang jer aku pikir.. biar laa org nak terasa diri dia tue bagus n aku nie x betul ker aku nie apa ker..Biar kan.. Bak kata org " manusia suka bercerita psl buruk org sbb nak cover dia punyer buruk.. Org akan dengki ngan kebahagiaan org lain bila dia rasa x bahagia..

Apapun Selamat hari raya n aku dah 2 minggu berkerja..

Skrg sudah bulan Oktober rupa nyur..tik..tik..tik