22 August, 2009

SELAMAT BERPUASA

Haaa mcmner bangun sahur tadi korang???.. Hari nie aku berpuasa kat rumah mak ayah aku laaaa.. semua ada kat rumah... Apo ekk nak masak utk berbuka nie...** masak?? sejak bila aku reti masak nie....

Apa pun selamat berpuasa semua selama sebulan kecuali org2 yg x mampu dalam erti kata lain org yg uzur.. kalu setakat keja dlm aircond atau hanta benda naik kenderaan ko jgn nak gedik2 x posa..

Tuhannn nampak ko makan/minum/isap rokok kat belakang kedai mamak..

akhir kata aku susuli dgn gambar :


gambar telah di gooogle n saya cilok dkt mana tah... AYAM GOLEKK yg di bakar panas..
berjuss ayam nyur...slurppp..slurpp

gambar telah di cilok dari google.. Air Bandungggg Blended.. hum sejuk2..di saat cuaca panas2 nie...

21 August, 2009

TODAY IS FRIDAY

Skrg ada kat cyber cafe..lots thing to do...baru jer balik dari bank rakyat amik insurans kereta.. memula dah janji ngan org bank pukul 230ptg..then dia kata datang lmbt sikit so datang laa pukul 315ptg.. igtkan dah boleh amik rerupa nyur kena tunggu rider dia pulak..macam biasa.. macam2 alasan di beri kan..pukul 415ptg baru dapat itu road tax..

Then esok dah nak puasa., jadi abg n kakak ipar aku nak cari duit lebih nak raya nnie.. tolong laa diorg gie beli barang nak meniaga besok dan seterus nya pandai2 laa diorg nak cari bekalan..Doakan semoga ada rezeki di bulan Ramadhan nie..

Xde gambar laa cerita nie..sbb nie mood nak tulis2 jer..

20 August, 2009

humm..kalu korang perasaan** perasan ker.. mcm laa blog aku glemer sgt..sometimes entry tue hari nie ada n besok2 dah xder.. bukan sbb entry nie mcm chipsmore tapi...

Entry tue x diluluskan oleh bahagian penapisan..dia nie kalu keja kat bahagian penapisan perfilemenan mesti nangis org2 felem n tv...asyik nak potong jer walaupun x lucah ker ganas ker...

yurrr laa potong2..** gua ibarat pengarah yg bengang sbb cerita asyik kena potong..ehh x bengang laa suka..

18 August, 2009

Lagi beberapa hari jer kita semua sebagai umat islam dah nak berpuasa..

Dah abis ganti ker puasa korang yg tertinggal tahun lepas..

Alhamdullilah aku dah abis pun ganti..


** sungguh sopan aku di dalam entry nie.. mungkin sbb dah lama kot x berblok2..enjin xpanas laa katakan..**

10 August, 2009

Nie baru laa nak letak gambar baby mukhriz.. huhu penuh keinsafan nama yg mak ngan ayah dia kasi... gambar nie amik lepas dia keluar spital sbb kena juandis..kesian sehh aku x paham ayah aku cakap apa tapi ayah aku kata dia masuk spital sbb kuning dia tinggi sangat about 500 mcmtue.. A few week letter Keluar jer spital jadi gelap budak nie..


gambar2 yg sempat diambil...
tradisional lapik tmpat tido ko.. sabor laa... x dayo nak wat mcm gugu gaga erra fazira..


baby wit kak long




malas laa nak taip2... gambar nie juz nak tunjuk kat sesorang yg tut.. sbb dia xprnh nak kata datang melawat anak sedara aku..padahal dah byk kali aku cakap.. tapi xper aku pendam jer kat dalam hati..xper laa nie hal kuarga aku kan..