22 May, 2009

FAMILY DAY~

Sekarang dalam perjalanan ker AWANA RESORT KIJAL..
NAik bas jer aku nie..jimat belanja..
huhuh tahun nie masih lagi solo.. tahun depan belum tentu lagi..
HAPPY HOLIDAY SEMUA..
JOM ke awana walaupun 2H 1 M.. apa yg penting Free.........
cerita dan gambar2 nnt yur..

Haluu..cerita nie sebenarnyur utk hari Ahad lepas.. coz sibuk x sempat laa nak update..sekarang baru laa rajin nak update..

Hari Ahad 17 /5 adalah hari tua utk Mr.Deanx.. bangun pagi siap2 nak gerak gie J8 nak wat surprise laa kat dia before that FSIL dah mesej tanya jadi ker dtg nak buat makan2 malam nyur..humm memula mcm xmo laa stay smpai malam takut menyusahkan jer.. Pagi x pagi pun dalam kul 11 baru kuar rumah.. baru nak kuar kan duit., lepas kuar kan duit baru laa bowleh beli kek., then isi minyak dan beli jajan

American Brownies separuh saja yg mampu..walaupun hitam tapi sedap tau dia kan suka coklat

Sampai kat rumah Mr.Deanx dalam kul 230ptg..Birthday boy tido lagi huhuhuh.. mak kejut pun xnak percaya aku datang..sampai laa abg dia yg kejut baru nak kuar bukak pintu bilik..aku dah diri depan muka pintu baru laa nak sengeh2 kesukaan.. hhaahhah Terus laa gie mandi kan..




Sesi petang nyur makan kek.. dia siap bisik " b tulis apa atas kek " hahaahhah takut laa tue aku tulis pelik2...hahhahaha xder nyur aku gila nak tulis benda pelik2..Mcm biasa laa dia tersenyum meleret jer kesukaan...

dah makan kek semua.. rehat tanpa aktiviti.. dia tanya laa aku nak balik bila..aku cakap nak balik malam laa..sebab dah plan ngan FSIL yg dah semangat nak wat belah malam..dia kata ok laa then dia nak anta aku balik kontan malam nnt tanpa tau tujuan aku yg sebenarnya.. then duduk2 bergalok ketawa....

~~end of session~~

Petang dah dekat nak maghrib tue dah masak2 nak bawak ker kedai kawan diorang..tapi x paham aku kenapa laa Mr.deanx xperasan masa aku sibuk2 masak kat rumah dia...


FSIL org kuat yg mengaturkan majlis dan lokasi dan mensponsor kek malam tue..aku kuar duit saja utk makanan dan minuman.. Masa nie pun Mr. Deanx xperasan lagi majlis nie utk dia..apa laa yg dia pikir aku pun x tau..
Lepas 20 minit kalu x silap aku baru laa dia nak menjengah ker meja makan.. nak menyibuk... Masa tue ko tgk laa muka org terkejut mcmner.. dia dah gelak kuat2 .. nasib baik belum kawin kan kalu x dah ada adegan 18sx kat situ...

Muka birthday boy yg keseronokan ..org kat sebelah dia sangat mengantuk.. sebab dah malam laaa...

Acara kasi potong itu kek..Happy birthday


Nie laa kek oren tue..sungguh ceria.. sedap laaa.. sesapa duk area Jerantut gie laa kedai kek nie.. tapi aku x igt nama apa** kecuaian disitu..



Aksi penutup.. boleh laa pulak birthday boy nak makan kek suap2.. siap suruh abg dia amikkan gambar...malu aku..maluuuu.... Balik dah dekat kul 11 lebih...

sepanjang jalan hujan lebat yg amat..bawak keta slow gila... siap aku suruh berhenti2 laaa.. tapi sampai laa jugak kat kuantan walaupun lambatttttttttttttttttt...

20 May, 2009



Maka ini aku akan berada di luar opis utk 4 hari utk dijadikan salah seorang Urusetia..Iyer aku memang setia...

Apakah itu ISMP ???


ISMP adalah singkatan kepada IJAZAH SARJANA MUDA PENDIDIKAN..

Dari 18-21 Mei 2oo9 aku akan ada di kawasan lain ada interview laa Untuk pelajar2 lepasan STPM / DIPLOMA / MATRIK / PRA IJAZAH yg berminat utk Jadi CIkGu..




Sekilas dari lokasi interview..huhuh kenapakah perempuan lbh berminat menjadi pendidik...??
Apa yg harus ada pada seorang bakal pendidik :
- Opcoz laa ilmu..
- Suara yg lantang..kalu suara terkepit atau suara dlm kelabu pikir2 laa.. pitching lari xper yur
- Bersedia utk melakukan apa yg diminta olh panel interview..anda pandai melukis? anda pandai menari dsb nyur..
-berpakaian kemas yur adik2..seluar carrot cut jgn laaa wek malu ko..
sekian shj..den penat nie..

17 May, 2009


Hari nie Mr. Deanx Nyur BirthdAy..YEYEYEYEYYE..ayang dah tua..B nak nyanyi laa lagu nie utk ayang walaupun soara x sodap :

~Happy Birthday to You..
~HappY BirthDay to You..


HUmm malas laa nak nyanyi lagi..


*Tangungjawab pun dah besar jugak laa ayang..
*Lepas nie kena tanggung anak org yur..
*I loVe u So Much Laa Opcoz..
*Humm..adiahh posTpoNe Laa nampak nyur nie..
*Be A GooD mEn & Son..
*Keja ReRaJiN taU..
*KuRanGkAn KaDar KepAnaSan Yurr..
Cerita cbrate birthday nnt laaa..x pikir pun lagi nak buat apa....
~k bye~
nota cinonet : nie auto publish...sebab sabtu ngan Ahad x kerja.. Jadi wat laa awal2

12 May, 2009

Selamat pengantin baru finie n fadly..



semoga kekal sehingga ker akhir hayat..


sewaktu kenduri sebelah pengantin lelaki


tarikh 10 Mei 2009

wahh comel n sopan2 gitu Pn. fini..ummmm En Fadly pulak kelihatan tidak sabar2 memancar sesuatu di muka..hahaha gurau jer yurr..

11 May, 2009

Hari Ahad bangun awal pagi sebab abg aku dah nak balik n dalam kul 11pg nak gerak gie kenduri kahwin kawan ngan Mr.Deanx..Dia sampai2 muka x boleh blah ngantuk..hahhaha.. lepas salam ngan cium2 mulut n pipi anak2 sedara aku** ngan abg n kakak ipar salam tangan sajok..

Perjalanan ke keratong dari Kontan juz 1 1/2 jam..tapi disebabkan beberapa kali berhenti disebabkan gangguan dalaman jadi 1jam 45min..hahahhaha.. Sorry laa fini bukan x datang ke shah Alam..tapi disebabkan bijak bistari ngan member aku pastu ngan peta x bawak ambik ko pegi ke salah haluan...Aku pun ganti laa balik pegi ke pihak laki nyur ok..


muka yg kat sebelah tue xder perasaan.. aku yg semangat nak gie kenduri ya Allah gebu nyurr laa..
sampai jer kat tmpat kenduri tgk pengantin xder lagi.mula2 tunggu laa dalam 15min.. Tapi x boleh laa diorang berarak lpas zohor means ada lagi 1jam lebih lagi.. humm turun dulu makan laa.. before nak gie makan.. ada lagi benda kelakar.. oleh laa pulak kan kasut aku putus..Mr.Deanx dah nak marah..tapi x smpai hati..then aku berdiri laa tepi tmpt org cedok nasik..ngan muka terkebil2 x boleh gerak..hahahaha** kasut tue dah jadi dalam kenangan Mr.Deanx suruh buang coz dah 2x kasut yg sama putus dekat acara yg sama...



Nyumm.. nyumm lauk yg sedap Ikan patin fresh masak tempoyak , daging masak kicap n ulam2 sambal belacan.. Masa nak makan tue rupa2 nyur kena duduk asing2 pempuan ngan laki..tapi ada aku kisah aku duduk jer makan ngan mr.Deanx kat tmpat laki.. sbb xde kwn2 yg ada pun dah makan dulu..

Gambar dari meja makan.. kat situ ada meja makan pengantin


Me n frenz motif tunjuk kipas dari doorgift tue.. ini adalah kipas penyelamat..Suker dapat warna pink

Dah abis makan n hisap rokok** mr.deanx yur..join ngan member tunggu pengantin ... Cuaca amat lah panas sampai basah baju aku.. nasib laa ada kipas penyelamat...dah nampak pengantin tapi x sempat nak bergambar sebab org ramai.. jadi aku pun balik laaaa...


On the way balik x boleh tido sebab Mr.Deanx x kasi.. disebabkan itu aku pun menganggu dia.. jadi abis laa Aktiviti 2+1 aku dating sambil gie kenduri..

To Puan Fini n En Fadly selamat pengantin baru..n aku punya hadiah x seberapa..hope u dun mind wit it..nnt ko jgn lupa datang kenduri aku tau...

Aktiviti SaBtU..

Hari Sabtu., minggu lepas sebab xde apa aktiviti lepas basuh kain baju.. sambil menunggu abg n family dia datang kontan... Apa lagi kuar dating aaa kebetulan Mr. Deanx ada kerja Jual Insurans** bagus2 cari duit lebih yur ayg nak kawin kan.. Abis tunggu dia nyur kerja n ikut dia balik umah FSIL tukar2 baju...Then mama tepon suruh gie melawat Cousin kat asrama..ishhh potong betul.. Sebagai sepupu yg baik hati n sian aa dia duduk sesorang kat kontan... Gie laa dating kat asrama..

Sampai saja mengambil bukti aku ada di asrama dia.. ini tgh tgk persembahan shuffle "awokk" hahaha nak gelak22x.. kebetulan hari nie ada open day kat sekolah dia.. Apa lagi layan kan jer laaa.. Kalu ada open day mesti laa ada meniaga2 kan..beli laa laksa,air oren dan segala nyur nak beli..makan share konon2 jiwang..lepas tue tanggung sama2..tapi aku laa yg teruk..

duduk kat khemah macam kenduri.. apahal laa pulak kan tunang aku wat muka mcm tue..Persembahan yg dinanti2kan oleh budak sekolah.. tgk laa kusyuk seh budak 2 nie tgk..nie persmbahan yg ke berapa tah aku pun x tau..sepupu aku yg rajin amik gambar n video.. " KO shuffle2 jugak dek tapi "utamakan keselamatan"..haa yg bakar burger tue ko utamakan keselamatan x.. ko ralit sgt tgk kan rentung daging burger tue..


nie ada laa video budak2 sekolah baru nak up.. X paham tul aku shuffle nie... aku rasa macam breakdance jer..asal ekk tetiba nak panggil shuffle..ker sebab tangan dia yg gerak2 mcm org tebar roti canai tue..

x larat aaa nak tunggu bagi adiah bagai... abis jer blah...

nie gambat candid sepupu aku yg amik...mcm kusyuk jer tgk budak wat shuffle padahal dah tibai gelak....malam nyurrr balik wat projek*** hhahaha apa gila nyur wat projek apa ko igt aku nie apa.. abg aku datang n kuar sesama gie tg.lumpur seperti biasa laa.. Kuar ngan abg aku xder gambar.. ada pun dalam hp dia...

05 May, 2009

humm..memula dah jadi glitery..then aku saja jer private kan blog aku.. aku bukak hari nie dah jadi ordinary..ishh..
ishh..benda mcm nie pun nak kira... yur laa aku bukak aa blog aku nie.. padahal bukan pun ada org baca n follow..bukak ker x sama jer..
iyer aku bukak..

01 May, 2009

Selamat bercuti semua perkerja2 di semua sektor kerajaan dan swasta x kira pangkat semua kena cuti hari nie sempena meraikan cuti hari perkerja..
DUDUK RUMAH JGN PIKIR APA2..
Luangkan masa bersama org tersayang hari nie.. kepada perkerja2 yg x dapat cuti.. sorry semua..Lu claim 3x gaji kat lu punyer boss..haahaha
Sekarang aku dah ada di rumah kuarga aku..bestttt !! tapi xbest nyur kena balik hari Ahad nie