21 February, 2009

NO word can describe how much i love u mama..


Happy Birthday mama now u already 56..


Andai diizinkanNya.. aku ingin mama ada di sampingku sentiasa..


Andai diizinkanNya.. aku ingin pergi dulu sebelum mama..kerana aku x sanggup menghadapinya


Andai diizinkanNya..aku ingin berikan segala kesenangan..


Mama.. membesar nya aku pada hari ini kerana restu dan doamu yg sentiasa mengiringiku,

Mama i love u..




saya x mampu utk bercerita di dalam blog ini kerana terlalu byk kenangan yg indah bersama mama..




18 February, 2009

What Ever!!!

HUhUuhu... sejak 2 menjak aku baca n tolong sibuk bagi komen laa kat shout box blog peej nie pasal HALAL n HARAM OTWC...humm mcm2 pendapat dan pandangan... Tapi bagi aku laaa... Disebabkan aku dah berasa was2 aku x pergi..kenapa aku rasa was2 biar laa aku jer yang tau..

-Kalu kedai tue 100% nmpak kecinaan nyur dari tukang basuh pinggan sampai tukang kira...memang laa kita xkan masuk walaupun nak jumpa kawan betul x?...Tapikan mcmner kita nak tau kedai tue haram ker x kalu perkerja nyur semua melayu?...

- Apa jawapan yg boleh diharapkan dari pelayan kalu kita tanya "adik makanan nie halal x" " "ayam nie beli kat mana ekk".. "tukang masak dia agama apa ekk'' "apa bahan2 masakan nie"..

-Ko igt dia nak jawab jujurrr2 ker xpun dia akan cakap mcm nie " ek elee akak nie kalu susah sgt makan laa kat tmpat lain " " sedangkan arak tue dalam Al- Quran sebut haram tapi relax jer org melayu minum..ada laa cheff tue kata kalu letak sikit wine dlm makanan xper" .. haa sudah nyur ko yg tercengang..silap2 ko gaduh2 ngan budak tue

- Boleh ker kita masuk dapur masak diorang tanya itu nie** silap2 dia pikir kita pesaing biznes diorang..

Tapi yg aku musykil nyur.. kenapa laa pihak JAKIM or what ever.. x tegaskan dalam pengambilan sijil halal..nie boleh pulak dalam kedai tue ada yg halal ker tidak.. x ker org melayu dah conpius.. Kalu halal biar halal semua.. Kalu haram biar laa haram...

Jadi kawan2... apapun selagi ko xnampak depan mata jgn laa percaya..cuma satu jer aku igt ustazah aku pesan hikhikhik..cari laa makanan dan minuman yg halal kerana ianya akan menjadi darah dan daging kita...

*** makanan yg dicuri pun haram tau..makan atau minum x bayar pun haram..

16 February, 2009

Suka...Tapi sedih.

Aku suka... kerana setelah beberapa kali kuar masuk blog c33ra**byk info korang boleh dapat kat sini.. sebab nak buat 3 column nyur blog..akhir nyur aku berjaya jugak** walaupun sebenarnya aku click dekat Blogcrowds n down loads jer..susah sehhh aku nie jenis kurang kesabaran n x celik it..
Tapi yg sedih nyur aku nyur header x boleh nak upload..kenapa nie...tolong laa aku..dah banyak kali try upload Header...
Sapa Yg sudi Tolong aku nie...KAwan22x

12 February, 2009

SAY NO TO.....

X lama lagi 14 hb february 20009..dah jadi mcm budaya pulak..dekat tv, pasaraya dsb mcm nak menyambut hari kekasih..ehh seingat aku laa kan xder laa pulak dalam kelendar kuda ker apa..perayaan nie..mak ngan ayah n sedara mara aku pun x pernah nak sambut..tapi yur laa sejak2 dunia akhir zaman nie..makin meriah..ishh bukan nyur apa..byk lagi benda korang boleh sambut seperti Maal hijrah, Hari Raya Haji, Israk Mikraaj dan sebagai nyur..bagi aku bukan tiap2 hari ker kita kena sayang kat org ,tumbuhan dan haiwan..humm xpayah nak tunggu hari2..



p/s :Jadi anda ada akal dan fikiran anda laa yg menentukan nyur.. Aku sebagai umat Islam dah cuba menyampaikan nyur..

~~Renung2kan dan selamat beramal~~

09 February, 2009

MMS yg Sedih..

Hari sabtu lepas mcm biasa tgh terbongkang depan tv...sambil2 tepon2 mr.Deanx menganggu dia tgh buat kerja..dalam kul 4 lebih masih nak ganggu.." Haloo..haloo encik disana buat apa?" soalan buduh dari aku sebab xder soalan lain nak tanya..pastu boleh di cakap cepat2 n nak marah" dah laa b..abg nak gie spital bak xcdent nie..nnt abg call laa"...aku terkesima seketika..


Selang beberapa jam.....


"ayang bak mcmner..nak b datang kat sana x..tapi spital jerantut kat mana ek?'' tanya aku

"humm bak dalam emergency lagi..b xpayah datang laa..dah laa b tue xnampak jalan malam..dah tue nnt sesat susah laa abg lagi"..kata dia pada aku...cehhh...

"nnt mms gambar bak ekk"

"ok lahhh "..


selang beberapa jam lagi...


Tetiba dapat mms dari hubby2b..oh sedih nyur menitik air mata aku..yurlaaa ayah dia dah macam ayah aku gak... pastu ngan ayat tunang aku yg sedih..lagi laa sedih aku..

nie laa ayah dia.. berjahit silang pangkah dekat atas kepala sebanyak 15 jahitan kat tepi mata dapat 1 jahitan...uishhh sakit nyur bila aku tgk mcmnie..tapi bak relax..Mr deanx cerita laa ** biasa laa akuu nie kan tmpat dia luahkan perasaan nak marah kat org lain ker, suka ker , sedih ker , sayang ker semua laa kat aku..betul x ayangggg... Bak sampai rumah siap boleh mintak2 rokok..pastu org datang melawat dia boleh lagi gelak2 buat kelakar...kalu aku xder laa bahagian muka tue...jatuh laa harga aku..

Apapun bak steady laa...cepat2 laaa bak sembuh boleh gie tgk kawasan cpt2...

p/s : korang rasa aku nie x patut ker? sebab x pergi jenguk bakal ayah mertua aku xcdnt

Mcmne laa aku boleh igt hari nie 8/ februari / 2009...ishhh...sepatut nyur aku balik kl menyambut birthday ayah aku ( walaupun ayah aku x heran nak sambut ker x ).... opsss i'm sorryyyy yur ayah....


HAppY bIrtHday Ayah

Ayah aku sudah 56 thn ...I love u ayah ...

05 February, 2009

Beberapa minggu lepas follow Mr. Deanx gie jumpa supplier kedai dia.. Dia ada benda nak bincang ker apa..So sebagai pembantu @ penyibuk nak laa ikut walaupun kerja kat opis ada jer..tapi buat2 xder sebab x boleh buat jugak kalu hati tiada di kertas2 itu..jadi aku tinggal kan ianya sementara...
Tapi amat lah bosan ker sini... nak amik gambar pun bini dia pandang..kat mana lokasi nie aku pun xtau..agak lama laa jugak menunggu dengan setia.. jadi nie laa hasil nyur..

Apek yg bersemangat memperkenalkan produk2 dia... "nie Bagut beli laa..manyak untung"


Aku yg x semangat..tetiba syok sendiri amik gambar kat bunga lily nie...huhhu cantik nie.. wat hiasan masa majlis pun ok..opssss..


yur mr.Deanx di meja pembayaran ..." IDAMANMU " nama kedai nie...xpun xjadi idaman pun..


yur aksi malas nak berdiri dah..aku gelak2 dapat duduk..syorga...

yaa muka stress sebab dah kuar duit bayar barang..Pastu pembantu kat sebelah memekak lapar..nak itu nak ini..Muka pembantu yg keseronokan

YAaa makan time.. tapi tgk laa sapa yg lagi lapar

hhumm x pergi mana pun..akhir nyur pulang ker pangkal jalan

~sekian~

03 February, 2009

** click di gambar utk mengetahui lebih lanjut tentang zoo..tq

Cuti raya cina baru2 nie.. gie laa jalan2 ker zoo negara dkt Tmn Melawati tue sebab kudin dah lama nak pergi sgt.. Aku rasa last sekali gie zoo masa umur aku 8 thn.. (first time pergi masa umur 5 thn sebab x balik kampung mama aku bawak gie raya dkt zoo..hahaha dah mcm boyan lak aku rasa masa tue..)..

Tujuan gie zoo sbb nak tgk binatang jadi tiada istilah soping2 di situ yur..Lagipun mana ada org jual hand beg ker, kasut ker , perfume ker kat zoo..bau zoo ada laa..

Muka masih ceria sbb belum memulakan perjalanan di dalam zoo..

ada ikan patin gergasi..

Bapak singa , Emak singa n anak singa..one happy family at zoo..x lupa jgk harimau nyur sedara mara...

Rusa Babi?? humm mmg nama rusa nie babiii.. jadi haruskah kita menyamak nyur bila kita pegang...

Burung kakak tuaaaa...tinggal di zoo negara.. atau lebih glemer burung colour pencil Luna..

Aku n mr.deanx sedang merempit mengunakan apa nie ekk... badak air@ singa laut.. hahah

Budak2 yg keletihan...aku lupa laa nak bwk stroller utk budak kecik nie..dah laa x bawak air or jajan gie jalan2.. Dah jalan dekat 3 jam dalam zoo berhenti laa dkt gerai yg ada dalam tue..hhuhu sebab bukak kedai dalam hutan burger daging yg biasa dkt luar boleh dapat RM 2.00 dkt situ jadi RM 3.50..humm susah kot nak dapat bekalan makanan..hahahhah..
Apapun seronok laa tgk2 binatang bukan selalu pun datang zoo nie..Nak masuk zoo caj nyur Utk Dewasa : RM 15.00
Kanak2(bwh 12thn) : RM 6.00
Warga Emas : RM 6.00
Jadi apa lagi jom cuti-cuti Malaysia....segala nyur ada disini ( tag line Maria Tunku sabri)