31 October, 2008

Sebenarnya IEEP adalah short name kepada Islamic Enhancement Evaluation Programme atau kat opis korg mungkin dengan lebih senang Family Day...

IEEP kita org dah buat awal bulan May hari tue..saja jer aku nak letak gambor lama..dah nie jer cerita yg aku terpikir...Tahun ini kami ker Pulau kapas Terengganu... Umphhh aku x sugest laa korg tdo kat tmpt kat mana kita org booking..

Seperti biasa kami suka membuat hal sendiri ada masa jer nak join..Malas aaa kita org nak cover2 cun...Lagipun ada yg buat hal sendiri..Meh aku nak share gambo ngan korg..

Geng Bas KaHs bersedia utk bertolak ke jeti marang..wahwhah bas nie kami y punya.. xramai naik bas nie..ada yg naik kereta..kami yg bujang nie naik bas je laa..ishhh asyik2 muka kita jerkan..

Dalam Kul 12.30tgh dah ada kat jeti marang...nak ke jeti kena lalu taman mainan nie dulu..tapi kita org yg dok main2 walaupun cuaca masa tue panas yg amat...


Iyerrrr kami sudah menaiki bot laju yur bukan bot kayu mcm kat dalam gambar tue..Ciri2 keselamatan jgn dilupakan..Jaket kena pakai cos kalu ko jatuh ker apa x kuasa aku nak selamatkan dah laa aku sukahati nak duduk tepi sekaliii..Syokk tgk buih2 tue..hilang stressss...
Sudah sampai di KAPAS ISLAND RESORT hummm**not recommendation..

Iyer kami menuju ker bilik memasing..satu bilik share 2 org..Kami x boleh dipisahkan jadi diorg letak sebelah menyeblah2...Mesti diorg pikir lantak korg laa nak bising ker apa kat situ..wahhh menatang tue jadi model laaa pulak..

Kami sudah sampai disini anda bila lagi** wah dh mcm iklan..kalu bijak mana jari saya..??

humm.... Mcmner nie sangup ker??? heheheheh

Antara aktivti yg dilakukan di sana...Aku xder laa dlm gambar tue..bg laaa yg badan kecik2 main


Pose dulu sebelum kita org blah wat aktiviti groupy sendiri...miahahaahah jahat x aku..
Ini hanya lakonan semata2..pakcik kat sebelah tue tahan gelak jer...Nie masa BBQ dinner ngan bagi adiah yg semua org dapat**lu pikir laa sendiri..Sorry 2 say laa BBq dia x shedap... Ada aktiviti mencandat sotonggg..Pagi besok nyur aku tgk besar gedabak sotong yg diorg candat..terujaaaa aku sampai x amik gambar utk dijadikan bahan bukti..

Get ready nak balik...muka aku dah sunburn..tapi aku suka laa gie pantai tapi lagi suka pergi ngan suami..miahahhahaahhah..best nyur kalu dapat gie ngan kuarga nie...

Ok itu saja...sebenarnya ada byk lagi gambar coral,ikan n pemandangan disebabkan terdelete ngan x tau kat kamera sapa ekk...

topi jepun

hehheehe..korg mesti pernah tgk kan helmet nie.. Aku panggil topi jepung...Nie Mr.deanx yg punya..miahhhahahaa...

Bila aku gie umah dia, mesti aku suruh dia pakai dalam rumah..heheh gilos x aku? mak ngan bak pelik jer tgk anak dia pakai helmet dlm rumah...Bf aku terpaksa laa melayan perangai aku yg senget nie...



Disebabkan nak jadi pasangan sehati sejantung..Aku pun pakai helmet nie verangan jadi bikers.. hahahah siap muncung tue...

Helmet nie Mr.Deanx pakai masa zaman dia belajar2 dulu x dulu sgt laa..Wahwahhh bf aku dulu kurus boleh laa nak jadi skinhead ker apa..Sekarang wat laa perangai mcm 2 tobat aku xnak kat dia..tapi skrg dia sudah mengembang..ehh aku pun mengembang ngan pesat jugak..pendek kata kami nie pasangan sehati seperut hahahaah lalalallalla

30 October, 2008

Humm...Humm

waaaa..aku sibuk lagi sampai 11hb nie...bila laa nak habis hazab nie..susah wehh kerja kalu berkait ngan org yg rasa diri tue bijak pandai suka cari salah org lain..tapi x nak mengaku salah sendiri wat malu jer pegang jawatan tapi yaa adooo..Iyerrr laa Kamu PIONEEEEERRRRR saya JunIOr jusss..

Heheheh kelakar nyur kamu sendiri yg sengal tapi nak kata dkt division kita org..bwekkk dah laa anto lambat...kita org ada bukti laaaa!!!! x sabor rasa nyur nak masuk metinggg...Kalu ko hentam kita org..meh kita org hentam ko balik sampai ko nangis kat janggut laki ko..Tue laa org dah pesan jgn belagak nak belagak..sekarang sapa malu..Ko ngan puak2 ko jugak hehehehe...

Akhir kata yg x serupa akhirrr di kala sibuk nie...

biar tudung labuh kepusat
biar janggut panjang ke lutut pendek kata
jgn menilai kebaikan dan perlakuan dari gaya saja..

gaya jer lebihhhh............cit porahhh

25 October, 2008

jamuan hari raya

assalamualaikum..hehehe blh jgk nak anta satu entry..skrg nie ada kat rumah pakcik..online pakai hp jer jdi xde la gambar..
Minggu nie teramat la sibuk smpai xblh nak hupdate blog..xpe bila hbs keja bermusim akan ku kemaskan pondok ku nie dgn bermacam entry..nie tgh duduk tgk sehati berdansa..Apa2 pun slmt bercuti smua..bye pepoo..

15 October, 2008

SAJER NAK POYO

Sebab dalam mood raya lagi kan...Sajer jer aku nak tanya korg dapat x duit raya..?? Bagus laaa kalu korg x dapat..korg kan dah besor x malu ker..*** heheh pandai ekk aku cakap org wal hal aku pun dapat gak lagi duit raya... Ada lagi perasaan bebudak aku nie sampai terpancar kat muka..

MAKASIHHH kepada my pokcik n mokcik alsoooooo Mr.Deanx laa of coz sebab telah menambah duit raya ku...Masa dalam kereta siap tanya :

ME : Ayg mana duit raya B?

Mr. Deanx : Ada laa..Kejap ( pastu dia raba2 poket suar dia ) dah konyok2 angpau aku

Me : Berapa nie...?

Mr. Deanx : Lebih laa sikit dari tahun lepas( sambil senyum tahan ketawa)

Me : Macihh..ishh apa nie ayg bg b duit syiling..( sambil goncang angpau buat muka x

puashati.....) gila keji mata duitan gf dia nie...hahahahh...

Mr. Deanx : Bukak laa dulu.....

Me : A'ahh memang laaa lebih...Lebih singgit dari tahun lepas.....Hahahaa nak gelak lak

aku...heheheh

nie laaa duit tue...dah dapat aku belanja dia makan..sebab aku janji nak belanja makan... Dia siap sound aku lg suruh bersyukur duit raya bertambah jugak....Yolaaaaa terimaaaaa kAsih bebanyaKK tahun depan tambah Singgit lagi...

Apa pun makcik boleh tahan kayo laa jugak dapek jugak dekat seratus lepas jugak minyak kerato den...huhuhuhhuu...

Korg mcmner pulak... k bye

My fav place wit Mr.Deanx... tapi kawan2 saya akan mengeluh kalu ajak makan kat sini heheheh... siap diorg suruh saya mintak kerja part time kat sini..Aku suka makan disini huhuhu.. Mcm biasa partner aku geng 3suku..heehh jgn marah ekk...


nad , addah n me ( pipi kembung raya )



nak kena bgtau ker apa nie...Alaa mcm laa korg x pernah pergi kan..bersepah laa kedai nie.. pandai2 laaa korg pikir air apa nie..Kalu korg kata air masak mmg buduh sgt laa korg...



Ini adalah Chicken Hor Fun I like heheheh...Aku rasa ada beza laa dari segi harga ngan rupa laa dekat sini coz masa aku makan Dkt Old town JJ wangsa maju benda yg sama aku order tapi kualiti yg berbeza..much better laa kat kuantan pendek kata Baik PUNYEr...Harga kat Bg semangkuk chicken Hor fun kat sini baru RM5.80 baru jer naik harga tapi yg dkt JJ wangsa maju tue RM 6.50 setakat nie x sure dia naik harga ker x..sbb x pergi dah yg kat c2..kalu salah bgtau aku ekkk....


Ok itu saja laporan saya utk kali ini..jumpa lagi bila masa yg aku suka...

bye all

EID GATHERING

Semalam ini laa yg terjadi...ada Jamuan Hari Raya @ Gathering Hari Raya utk smua Kull... Our Rector from Gombak pun datang sbb ada mcm2 persidangan dan pertemuan antara kakitangan... Gambar di atas menunjukkan Campus Director kita org tgh memberi ucapan berpatah2.. Bagi ucapan itu wajib sebelum kita di bagi makan yur...



Majlis juga dihadiri oleh pihak media utk mengambil gambar Kami***opssss Salah pulak hehehe perasaan laa tuee... Gambor nie sblm mengambil tempat yg strategik kat blkg tue utk VIP yur** kami nan ado di situu..Kami satu geng..x pernah nak berpecah join org lain..mahap laa kalu ada org nak mengata kami selalu x nak campur org lain.. Semua dah mengambil tempat memasing..muka para kakitangan pentadbiran ,para akedemik , para keselamatan dan para2 sakura...
Gambar sebelum dan selepas makan..heheeheh korang tgk laa sendiri...


Nie laa kengkwn ku secara lengkap ...Lepas abis makan ada feling gorges tapi kena tarik perut sikit sbb dah menyentak terlebih masa nak amik gambar.....Pastu mintak laa tolong photografer yg guna D90 marveles amik gambar kita org..perghhh dasat ooo camera nie ..aku letak 2 gambar ekkk...Habis naik makan buat kerja laa... petang ada session wit Rector..haaaa apa lagi pakat ramai2 complain apa yg ko x suka..


ok byee

12 October, 2008

Yur kawan2 saya buat ot hari nie...Ada exam jadi kena tunggu laaa...

Sebenar nyur ada perkara yg terbuku di hati saya..Tapi biar laa saya pendamkan nyur sendiri.. Andai nyur saya luahkan jugak mungkin jadi gaduh...org tue pun xkan mengaku..Tapi sampai Bila saya kena jadi kambing hitam..hishhh selagi boleh sabar saya sabar..Kenapa laa org suka sgt nak amik kerja saya..mengaku kerja yg saya buat tue kerja dia..Kamu tidak malu kah..Kamu mungkin pandai bodek dan saya tidak pandai..Ishhh kamu sungguh pandai membuat selumber..Mungkin aku nie bukan jenis memburuk2kan org..x reti nak mengadu2 dengan mereka cerita...Kamu jgn igt org X perasaan dengan perangai kamu itu..Jgn sampai taik terpalit di muka kamu sendiri...TOLONG JGN LAGI MENYIBUK KERJA SAYA kerana KALU SIAP XPER SAYA X KISAH...NIE LAIN YG JADI..

mahap sesi luahan perasaan sekejap di atas


Sebenarnyur aku sedih nie jiran meja sebelah merangkap kawan dan kembar lain saiz saya akan berhijrah ke opis lain...Saya x mo kasi dia pergi saya x relaaaa...Tapi itu dah rezeki dia..Saya terpaksa merelakan nyur....

Adah lepas nie aku nak skodeng sapa kat meja sebelah nie..?
Adah lepas nie sapa nak wat kerja sesama ngan aku..?
Adah lepas nie aku nak ganggu sapa....?
Adah lepas nie kita dah x bolee ZZzzzz sesama waktu lunch...?
Adah aku dah hilang geng lezer...?
Adah lepas nie dah xder laa baju rasmi kita naik pakai?


HUHHuuuhuh.....xper laaa aku sedih gaksss..tapi kita blh jumpa lagi kan...kita kwn 4 ever ekk...
aku x tau laa nak tulis apa nnt aku nak nangis...nie pun aku sedih x tunjuk tgk ko kemas tempat ko...

addah n me

Gud luck my pren kat tmpat baru...kalu ada apa2 bgtau aku tau..kalu aku terdaya tolong aku tolong nyur...keep our memory 2 gether tau...

Aku nie lagi sedih makin berterabur ayat..harap di maafkan yur...

nota cinonet : Aku x tau laa ko baca ker x...Tapi bila ko bukak blog aku ngan baca ko jgn sedih tau..nnt aku pun sedihhhh

Aku rasa tajuk nie paling sesuai..sodap jer bunyi..Aktiviti aku semalam x byk..yur laa hari sabtu duduk relax kat umah..Letak kerepek ngan biskut raya sambil tgk astro Tetiba...



Budak : "Assalamualaikum....assalamualaikum.mmmm..."

Aku pun menjengah laa..dlm hati aku pun berkata** apahal laks nie**



Aku : "Iyer adik nak apa?" sambil wat muka conpius



Budak : "umphhh....nak rayaaaa RMRMRMR.."muka x bersalah



AKu : "Haa nak raya?...mak xder laa x boleh raya" logik x alasan aku..tapi memang betul mak aku x duduk kat sini..



Aku pun tutup pintu pastue aku galak sesorg..Apa gila laa nak datang raya rumah org bujang mcm aku nie..nak bg makan biskut pun xder...Terer gaban bebudak nie hati kering jer redah rumah org..



malam nyur aku gie kuar makan ngan kak amy kat SR...



nie makanan yg aku oder nasi goreng thai..ok laa sedap jugak ..berbaloi laa kalu lapor nie

Kak amy pulak order Tom Yam Kung..pedas laaa aku x boleh nak layan...tapi sedap

mahap laa gambar sudah di padamkan memandangkan saya X kenal pun chino tue

tau x apa motip aku amik gambor cino yg letak peha atas meja tue(sebenar nyur lengan) nie...sebab cino gemuks tue kurang hajar sial..ada ker cakap berunsur kan perkaumanan..Tue laa org kata dah nama nyur x lawo suka lak nak cari glemer murahan setakat datang makan kek dah kecoh mcm order setu gerabak....Tau x nape aku nak carut kat dia...Dialog dia ngan budak waiter melayu tu :

CINBIE : aloo apasal nie ketupat gantung lagi...

pelayan : Sekarang kan dalam mood raya lagi..

CInBie : Raya lu sudah abis laa x kan mau lama2...cabut laa buruk laa gantung2 dekat sini ...*** mcm haram x ayat dia..

Pelayan : Kita org raya sebulan mehh..xder masalah punya..org lain suka apa..

CInbIe bisik2 ngan kuarga dia...sambil usha manager SR yg sebangsa dengan dia

Xper meh aku nak tolong jawab...

Org melayu puasa sebulan xsbb tue raya sebulan..Dah ko Cinbie x puasa sambut laa ko nyur rya kejap..Buduh nyur CinBie memang Makan babi btul..dah laa xder shape pakai seksi2..nak muntah aku tgk...hisghhhh..uwekkk... byee

**word of the day Cinbie= Cina + Babi...hahhaahah jgn marah ek

10 October, 2008

hehehe...ayat kat atas tipu jer..mana balik kerja lagi pun...Sebelum balik aku singgah dulu Umah Mr.Deanx dah satu highway la katakan..yolah gie beraya kat rumah bakal mak mertua**insyallah jadi** la katakan...Dah x nerveous...steady jer...raya tahun lepas boleh laa gigil lutut, menjerit3 dlm kereta nak hilangkan gabra first time jumper mak ayah dia..


Balik nie konvoi ngan kuarga dia sekali...aku naik kereta ngan Mr.Deanx yur...Kuarga dia naik kereta satu lagi...Bahagia nyur hdup jalan x jem oOOoooo...tapi jalan yg mengahala ker kl x terkata sendat x bole gerak..aku rasa boleh laa nak bentang tikar bukak bekal makan reramai...**hehehe padan muka korg sapa suruh kerja kat kl reramai..pastu mengelupur last minit baru nak balik ke kl..ishhh ishhh tiru laa mcm aku lain kali..
korg nampak x berbezaan antara dua jalan nie...hahhahahaah

Ini laa bakal ayah ngan mak mertua saya..yg kecik tue bakal anak sedara laa...

On d way ker sana kita org berhenti rehat dulu kat RnR Temerloh nie fav place bg org yg guna highway LPT kot...Bakal ayah mertua ku dengan relax belanja makan..heheeh Mr.Deanx tukang order jer n aku tukang makan sajork...malu laa nak amik gambar masa tue..nnt kang diorg igt aku nie dah x betul apa amik2 gambar..belum jadi menantu kena tunjuk sopan3 sikit**huhuu berlakon ek aku..

Sampai kat rumah dia dalam kul 9mlm..Aku dah laaa batuk2..sampai kat umah dia dah over2 batuk mcm nak tercabut anak tekak dah laa memekak aku batuk sampai pagi..stress jer org dengar..


Anak - anak sedara Mr.Deanx sibuk main ps2..nasib laa aku nie kena tunjuk gaya ala- alaa makcik kat diorg kalu idak aku dah duduk join diorg main pS..hahahhahha** kalu xnak kena sound ngan mr.deanx baik aku wat perangai sopan sikit..

Dalam kul 3ptg esok nyur aku dah gerak balik ker kuantan..sudah mau kerja laaa n aku nyur batuk masih syg xnak tinggalkan aku...

nota cinonet : Ayang kalu baca nie...ok x kalu salah jgn marah..nnt b pecah rahsia pasal ayang..hahhaahha ?? jgn emo2 ok i lap u 4 eber laaa..

09 October, 2008

Hari nie rombongan kuarga mr deanx nak dtg merisik n merangkap datang beraya sekali...Aku bgun awal gila mcm x lena jer tdo aku smlm..padahal letih tue drive dari kemaman-kl...

Mr deanx nyur family sampai kul 1.30 tghari..sptt nyur kul 1230tghari tapi ada masalah sedikit.. lagi satu jalan nak sampai ker rumah aku nie pusing2 sampai pening baru boleh jumpa....

Gambar nie masa aku tgh tunggu kuarga dia sampai..sempat lagi posing depan cermin sambil di kutuk oleh abg2 aku...** aku pakai baju raya jer balik..Aku x tempah atau jahit baju bebanyak malas aaa nak over2 lagipun kita harus lah berjimat cermat**tue tetiba abg long aku gie berdiri belakang aku sambil gelak2 kat aku...ayah aku kat ruang sebelah sana tgh tgk kueh mueh cukup ker x..
Hari nie nyur menu adalah : -

  • nasi putih

  • ayam masak merah**mr deanx kata sedap ada rasa manis2 buah**ayat bodek laa nie
  • telur masak kicap

  • ikan kembong goreng

  • gulai lemak nangka letak perut lembu
  • kacang panjang goreng
  • sayur ulam2 masak serawak**abg aku yg blk dari swak bg resipi nie..

  • daging masak kicap
  • ikan kering + sambal belacan serawak**best

  • buah- buahan
  • air sirap

Semua makanan nie dimasak oleh mama saya bykkan..meh laa nak tempah makanan.. sebelum 1130 semua dah siap masak ngan hidang..Dibantu oleh kebibik dan abg2 ku..
Ayah tgh tunggu tetamu dkt ruang tamu sambil memerhati kalu ada makhluk perosak dtg mengganggu cawan2 nie..Kuarga dia dah nak sampai nie...
Kuarga Mr.deanx dah pun sampai..ramaikan Diorg datang dengan 4 buah kenderaan..diorg datang dgn membawa sebakul buah2an dan manisan..**ayat aku mcm karangan laa pulak..korg baca jer laaa....

Dah org datang xkan x jemput makankan..mesti laa jemput makan..Diorg makan dgn berselera **mesti cakap berselera tau ayg..kalu x b xnak masak apa2 utk ayg bila kta kawin nnt..
Nie gambar org tgh menjamu selera laa xkan tgh main congkak kut..Heheheh nie gambar mak cik puyee melayan tetamu..huhhu comey laa puye nie**biar aa aku nak puji anak sedara aku sendiri...


Dipendekkan cerita....

Masa dua kuarga tgh berbincang aku xder laa nak join kat situ..nak mampus!! jadi aku gie berdiri kat luar mengediks bersama mr.deanx ngan abg2 aku..

sebelum aku join diorg..hampeh semua tgh meracun diri dkt luar...patut xnak ajak aku.. xper bila aku dah join aku paksa diorg amik gambar aku bebanyak ngan mr.deanx..Abg2 aku layan kan ajer..nasib baik laa diorg kata ada seorg jer adik pempuan nama nyur kalu x dah lama jadi adik yg tersingkir..hahhahaha. teknik paksaan aku menjadiii...

nie abg yan yg tolong amik kan gambar siap suruh amik gambar kaki lagi...saja nak kenakan aku yg pakai kasut buruk masa tue..dushh..dushhh..siap mr deanx nak amik gambar kat kereta nyur buntuts..boleh diorg sound x payah laa nak menongekkk byk2..cisss pakat2 kena kan aku pulak..

Dekat buai tue sebenarnya ada anak sedara ngan kuarga abg Mr.deanx..tapi aku x gie sana coz segan laa weii bukan mr deanx nak ajak aku gie sembang2 ngan anak buah dia...

Before kuarga Mr. Deanx balik biasa laa bersalam-salaman

Nie la cincin risik aku yg telah di beri oleh kuarga beliau kepada mama ku untuk diriku memakai nyur..Cincin belah rotan ajer tapi aku x jumpa kat mana rotan cincin nie.. Blur sikit gambor guna hp ajer.. x sabor- sabor diorg balik jer aku terus pakai kat bawah nie close up sikit dkt jari aku yg mungil2 tue

aku yg poyo.. terus pakai cincin ngan amik gambar berlatar belakang kan brg yg dah mcm hantaran itu..

Majlis tamat dengan selamat... terima kasih bebanyak kpada kuarga aku yg banyak membantu utk majlis nie..aku x buat apa pun..habis majlis gelak2 aku tdo..sebab x boleh nak kuar jln2 ngan Mr. Deanx...hahahah gila gatal aku... k bye aku berjaya jugak update utk cerita nie..

08 October, 2008

3 SYAWAL

Hari nie dah nak balik kl..sebab besok nyur ada sesuatu perkara yg x dapat di elakkan..nnt aku cerita laa kat next entry...before balik kl aku singgah laa dulu umah ayahde makan nasik bukhori yg di buat oleh mak ude n anak2 dara yg soleha itu..btl x tipu...pastu singgah umah makngah..
Very the wajib singgah sebab my mama very rapat3 ngan makngah x tau laa nak cakap mcmner rapat nyur tue...

haaa nie laa mama dan mak ngah



Tapi sedih gak x dapat nak join diorg wat BBQ kat mermaid island mlm tue jugak sedih.....Acara wajib di buat bila raya masa berkumpul...


aku dimana sahaja boleh jer nak bergambar..kat tepi pasu pun layan kan ajerr





kat tgh tue cik moha aku tgk laa dia tue kelakar tul..sampai aku pun dah terbuat muka doremon..yg tue sepupu ku...alongL...student lagi single but no available ok..

Dah next entry x sabor nak cerita nie...