23 September, 2008

YEYEYE......

chinta hatiku dah smpaiii...walaupun lmbt lagi 15minit nk buka poser..sempat ker ayg nak amik tmpat yg ayang reservation tue...**my request nie nak makan sini**..Mmg x sempat pun...minum apa yg ptt dulu alas perut..Pastue jln2 dulu...
Mr Deanx ajak pilih cincin**winkk** utk sesuatu acara..

sian mr.Deanx harga emas naik lagi baru minggu lepas RM 93segram minggu nie dah jadi RM95 sgram..dah pilih ngan mintak kurang rega**itu wajib oo**..Mr. Deanx bayor laa apa yg ptt xkan nak larik kut...dia dh ajak gie makan lapor laa tuu lepas bangla johhnys tepon kata tmpt dah siap..Pukul 745mlm baru blh makan..uishhh histeria perut aku..

tgk berasap2 atas meja aku..chedap ekk... tue makan utk 2 org dah penuh meja..lepas tue x abis..tue tangan Mr.Deanx**gelang itu xder kena mengena dgn gelang tangan Ac mizal yur** huhu kenyang gila..makan dua org dah kena 70hinggit..kalu laa aku tau rega dia mcm nie baik aku buka poser kat hotel..cehhh..

Mr. Deanx malas nak layan aku amik gambar..tgk muka dia relax jer makan...Gila gedik aku nie ngan dia...Lepas makan dia bg aku niee..............

nie laa teddy tales nyur music box...chumel n banyak maksud di sebalik nyur...

lepas sesi makan2 n luahan2...huarghh..huarghh kalu mr. Deanx baca nie tobat laa dia marah aku berjuta2 lemon** alaa marah2 pun syg kan**..... Mcm biasa gie sopinggggg.. Kali nie soping kat padini concept store..semua adoo n also esee nak guno voucher 30% yg dapek maso birthday ari tue....xdo gambo org ramai aku segan weiiii...

12.oo am..wish yg pertama dari chinta hati..dia xpernah lupa n on time...**saya jer kekadang dah tido sampai lupa nak wish kat dia.. n kuarga nyur mesej masuk kat hp..Heemmm dah besar saya hari nie..terpikir jgk apa lagi yg saya x capai sehingga umur nie..umphh byk lagi rupa nyur..

Early morning mcm biasa laa duduk kat rumah sewa nie..bulan2 poser nie menjahit baju raya aaa..x siap2 lagi baju utk mak aku...Petang nnt baru mr deanx sampai..dia kena kerja dulu yur...nama pun bulan poser mengantuk nyur terlebih2...Something happen at me...hahahahahah

Kali pertama aku gie jahit jari sendiri.. ** hadiah laa nie** gigil lutut aku jarum tue sikit lagi nak tembus kat sebelah uisssshhh x sure laa kuku aku pecah ker x...nasib aku masih baik kot jarum tue x patah kat dalam mgkin niat aku suci nak siap kan baju mama... Mcm nak nangis tapi nak buat apa..bukan jarum tue boleh kuar pun..aku pun tarik jari slow2 dari mesin tue..perghhh best ooo..mcm nak pitam..tapi x bole pitam aku duk sesorg n larat ker org nak angkat aku...hahha gelak laa aku rasa kelakar nie..aku igtkan slogan jgn memandu ketika mengantuk jer ...Menjahit pun x boleh yur..

Maaf laa aku tgh terkejut ayam xder makna nyur aku nak amik gambar...mood lari.. Last sekali aku sapu minyak urut sikit..ttp suis naik bilik tdo..tunggu mr deanx sampai...

happY bIrthdaY to Me....

HappY birthdaY to me...

Im getting older 1 year... Now im 23th ( sudah boleh nikah wit my chinta hati)..

Sebenarnya xder cbrate apa2 pun coz family jauh..lil bit sad huhuhuh... nasib baik Mr.deanx ada..Dia belikan Teddy mUsic from teddy tales yg cute sesangat dan penuh makna..hanya kami yg tau....thanx syg...

Sepatut nyur saya ucapkan terima kasih dkt mama..seorg insan yg telah melahirkan, menjaga, mengajar,melindungi saya dan mcm32 lagi utk kepentingan saya...

Saya sgt sakit hati dan benci org yg menyakitkan hati mama saya.. cakap lebih kurang dgn dia.. saya sanggup buat apa saja utk mama saya..

Mama walaupun adik x jadi seperti yg mama impikan tapi mama ttp beri sokongan pada saya..

Mama walaupun kadang kita bertelagah pendapat tpi saya sgt syg akan mama..kita tetap rindu di antara satu sama lain..

mama saya x pandai meluahkan melalui kata2 atau penulisan..tapi cuma satu saya tau saya sgt sayang akan mama...

Ayah... terima kasih jugak kerana tanpa ayah xder la saya di muka bumi ini...

semua org cakap saya nie anak ayah..manja ngan ayah..Itu kerana saya seorg jer anak pempuan dia...

Ayah..saya syg ayah...ayah pun sama mcm mama..ayah sentiasa melindungi saya..Saya masih igt mcmner ayah jaga saya waktu saya sakit..

Mama n ayah... sabar laa dengan setiap dugaan yg datang kerana setiap masalah tue adalah ujian dari Allah..kerana Allah selalu menjanjikan yg terbaik selepas setiap masalah yg menimpa kuarga kita.....



16 September, 2008

HARI KEJADIAAN

Mahap laa yur semalam x dpt nak update coz teman cuti umum( NUZUL QURAN)..Kan hari tue aku ada tulis pasal buka poser kat luar..Best laa chinese Food yg HALAL tue penting sgt kena ngan lidah aku..Thanx kak sue suggest tmpt nie :).. Kita org gie Seramai 11 org dewasa..3 jer kanak2..Caj semua RM200+ kot sebab kak sue yg setel kan bil..Kita org bayar RM20 jer sorg.. Nama Restoran nie SRI MUALAF..owner restoran nie cina islam... Meh kita tgk gambar yur : -

Nie makanan yg aku cadangkan kalu korg nak makan kat sini...Udang Butter dia jiran sedap**coz aku first time makan..Ayam lemon dia pun huh x cukupppp laaa sbb sedap...cuma Ayam dalam bakul keladi tue kureng sikit bila sejuk tapi masa panas huuu....sedap laa...
The Jemaah maaf yur gambar kak noi ngan family kak sue x sempat nak amik..dah tenung makanan masa diorg sampaii.. Before di korban kan : buah2an,ikan siakap stim 2 ekor,sotong masak cili kering**masin sikit bg aku laa..sawi jepun masak sos tiram dn seperti yg diatas..
selepas di korbankan : hanya tinggal benda yg x boleh dimakan sahajo.. bersih loo kita org nie..xder yg x abis...
Lepas makan ngan solat...kami menuju ke satu tempat lain.....
ok byeee..selamat berpuasa yur..

Hari ini kita org berbuka puasa di luar..bukan luar rumah yur tapi dekat RESTORAN SRI MUALAF di Bandar Kuatan dekat dgn SSF Home Decor Mart..Signature food kedai nie merupakan NASI AYAM HAINAN** kawan aku yg cakap bukan aku tau.. Kami pergi seramai 11 org..Xper lepas nie aku letak gambar yur apa yg aku makan........



ok laa aku dah malas nie heheheh bye peppooo..

15 September, 2008

Lepas buka puasa.. ngan makan kenyang2.. Kita org keluar gie jln2..coz my deanx ada janji nak jumpa kwn dia...Maaf laa saya lupa diri hingga bertarawikh di shopping complex**insaf nie..


Mcm biasa gie ECM..kwn dia dah ada tunggu..so kita org jln30x sampai letihhh..nie bagus utk membakar lemak..hahahha... tetibaaaa diorg masuk bodyshop uisshhh..aku nie jarang masuk kedai2 mcm nie..Apa lagi aku biasa laa buat teknik2 yg chinta hatiku phm sgt...


Aku : umphh nak try laa minyak wangi nie?? ...wangi laa ayang...( sambil bg dia bau)

Dia : Wangi...B nak ker? kalu b beli nie.. b x boleh dah beli kasut beg ker tau...

Aku : Okkkkkkkkkkkkkkkkk........

Pastu...nie bukan salah aku salah salesgirl tue...dia demo kat aku body polish..

Aku : Ayang tgk nie tgn B sebelah nie makin putih mcm bercahaya ?? ngan buat muka jakun
sikit...

Dia : Ishhhh putih nyur **smbil wat muka pelik dlm hati dia berkata2 gf aku nie btl ker x..
Sampai kilat balik cincin tue..

Aku : Xper laa B cuba jer bukan nak beli pun..."tapi siap tunjuk kt kwn ngan tunang dia lagi
best ooo aku cakap dah mcm promoter kat situ...

Dia : Amik laa satu B... Abg tau b suka kan benda2 mcm nie...Tapi nie mcm Pra hadiah bday b
yur...

Aku : Okkk..macih syg....Ngan semangat panggil sales girl..'Miss ini satu.."


Nie laa barang tue... POMEGRANATE BODY POLISH & CASSIC ROSE EU DE TOILET...yg lagi dua tue hair band pink kalerrr uuu....Mr. Deanx yg belikan jgk...bahagia nyur hidup...

I LOVE U SAYANG... waiting For the Day...muahh xoxo

14 RAMADHAN

Yippi.. semalam gie dating ngan my chinta hatiku**tiru ayat kak lily... sampai amik cuti xmo menjahit baju aku..Ummpphh mula2 decide nak buka puasa kat luar tapi kita org singgah laa dulu dkt rumah my future sista in law...Dia keep invite me n deanx berbuka puasa kat rumah dia...Mula2 sombong xnak laaa nak romantik2 buka puasa berdua2an laa...dalam kul 445ptg mcm tue kita org gerak laa..Separuh jalan

aku : Ayang btl ker kita nak buka puasa kat luar nie?..x baik tau kakak ngan abg dah ajak
byk kali.."
Deanx : Betul laa B.. abg pun rasa mcm tue..B rasa mcmner?"
aku : Yg ala- ala baik pun cakap" Kita buka umah kakak laa..kita jalan2 kat param jer..

Habis beli barang nak buka.. nak balik laa ke rumah kakak dia tapi dia ajak aku lepak2 kat tepi benteng..huhuuhuu

Aku : Ayang b x yah tolong kakak ker?" ngan wat muka kesian
Deanx : Xpayah laa b..awal lagi kita gie berjiwang2 dulu laa..dah lama xjumpakn..kakak tue
pandai2 laa dia kan ada suami..boleh wat nyur..
Aku : Ohhhhh ok....dalam hati aku siap YESSSS xpayah tolong..bagus nyur bakal tunang
sya nie sgt mengambil berat...

Nie dah sampai kat Benteng @ Sungai Kuantan.. tmpat dia cantik sgt.. salah satu tarikan kat kuantan nie yur.. Ada bot nak menyusur sungai kuantan nie..dalam RM 5 - 10 kot.. x sure laa sebab x prnh naik...

nie dekat bangunan MPK..tempat nie cantik kalu malam lagi cantik.. ada lampu2


Aksi gedik dkt tangga mengadap sungai.. X nmpk sgt laa kt blkg tu sbb amik gambar sendiri..

Dlm kul 6.30ptg gerak gie rumah kakak dia ....huhu sampai2 juz tolong angkat2 lauk ngan hidang2 jerr...huhuhu azan jer kita org makan ramai2 best oooo dari makan berdua....

12 September, 2008

XDER KERJA

HARI INI SAYA XDER KERJA DAN X LARAT NAK UPDATE BLOG PUN....SO MENGANTUK TAPI takut NAK TIDO..*boss ada laAaaa



Nak masak ker beli kat param pam pam jer..so confuseddd**









nota cinonet : Umphh kenapa ekk...org melayu kebanyakan nyur suka menjatuhkan bangsa sendiri...suka mengaku kerja org lain sebagai kerja dia...ohhhh KENAPA ada manusia yg tidak tau malu bergitu..kenapa nak mendapat nama atas kerja org lain..dan kalu kesalahan sendiri di tolak ke atas org lain... *** sorry tertiba terpikir..

11 September, 2008

SEMANGAT RAYA

Seperti biasa bila bulan puasa nie kerja x byk sgt... Jadi kami semua semangat laa nak dekor raya kat opis...muahhhhmuahhh aku suka laa ada lampu lip-lap nie ada ketupat plastik walaupun aku x pandai buat...Aku hanya menyokong dari tepi ngan potong2 jer riben tue........ Diorg wat mcm bentuk ada ketupat bawang merah , ketupat empat segi , entah apa lagi laa..xper tahun depan kita buat ketupat bawang putih atau ketupat timun lalallalaallaal

See the pic aaaa... Kak aby ngah mengajor adah mcm ner nak wat ketupat...Barang dibeli kat mydin jer..
ketupat biru yg dah jadi..jap lagi boleh rebuss hahahhha
Aku saja menyibuk sebab aku nyur tangan keras jadi aku bagi semangat laa
Nie laaa lampu lip - lap..aku dah x sabor nak pasang
Kak abby bersama ketupat gergasi...bukan aku tau***

Dah aku xder benda nak update.. maybe besok laa ada kot..aku dah semangat nak balik..yeyeyey bulan poser kita org blh balik kul 4.00 ptg..Umphhh maybe nak masak laksa cina resipi yg kak abby kasi...

08 September, 2008

hari tue tetiba decide nak makan kat kfc... ajak laa kawan 3 quarter n my housemate..huuuhu memula plan lain tetiba jadi lain..nie semua salah iklan kfc yg baru tue..buat aku terpikir2 sampai 2 hari..ishh terpengaruh betul.. sampai aku pengaruh kengkwn aku sekali..nie laa dikatakan pengaruh rakan x sebaya...
So we all decide makan kat KFC PALM BEACH**muahh hahaahha x tahan aku nak letak gak nama owrg putih yg bebenor nyur kat Teluk Cempedak jer... Kita org gie dua kereta aku naik ngan hsmate ler.. On d way hujan selebat- lebat nyur x dapat nak duduk dkt luar kalu x bole aku amik ambar pantai..uishh cantik oooooo.... dah x jakun laa tgk pantai nie..kalu dulu2 boleh laa..kwn2 ku lagi tiga dah sampai siap oder ngan amik- amik gambar lagi..huuhu jeles aku muka x masuk.... nie laa nasik ayam KFC yg baru aku order...

Jgn ditanya mengapa nasik ku kelihatan seperti itu...oii org kfc nasik aku senget laa x ckup laa

Nie belum berbuka lagiii....senyum sikit2 sebab lapor campur muka sopan jer lagi masa nie

Sedang elok dah siap oder duduk2...dalam 10 minit dah boleh makan..walaupun x dengar azan tapi kita kena yakin..sebab org kiri kanan dah menyuap dgn xder perasaan was2..

Muka selepas kekenyangan...baru boleh senyum konica.....


Habis makan semua kita org balik menuju ke destinasi memasing... kak noi, aindalha n namika gie kemaman kopitiam n main bowling...uisyyy mcmner aku terlepas nie..tapi Alhamdullilah kenyangan jugak makan reramai nie..

hummphhh..tetiba terperasaan mcm top kan..tapi xper laa..dah semua bila view pun ada benda nie...

Kawan-kawan tolong laa vote saya..saya nie dah laa x glemer...walaupun saya tau saya nie bukan nyur favy blog..tapi dengan undian anda membuatkan saya ada sebab utk berblog di sini..
sekian terima kasih berbanyak :

juz t click kat sini yur


04 September, 2008

HARI BAJU BATIK

heheehh...utk kwn2 yg kerja gomen mesti tau maksud nie ekk... Bg setiap kakitangan kerajaan di kehendaki memakai baju batik pada setiap hari Khamis....


Aku ada cerita kelakar laa pasal baju batik...jejejee... 2 Minggu lepas aku datang kerja seperti biasa laa..on2 pc tgk2 email dan sebagai nyur..pastu cik aindalha pun sampai...duduk kat tempat dia sebelah aku..aku x pandang pun kerek x...juz tegur wat bising2...pastu kita org nak turun gie cafe beli breakpast..aku mcm biasa bangun yg paling lambat tapi mulut dok kata "joom- jom"... TIBA - TIBA sesuatu yg x di duga telah berlaku bila aku pusing dkt aindalha................
korang tau x aper.... korang tgk nie

boleh x kita org x perasan yg kAMI MEMAKAI BAJU YG SAMA...oh tidakkkkk... nasib baik kita x pakai kasut sama yur aindalha..Satu hari kami digelakkan oleh kengkawan dan merangkap jadi penyambut tetamu opis...

Masa gie meeting jer org dah pandang.... habis meeting ada laa seorg staff nie tanya " ehh baju sama laaa " aku ngan muka selamba jer cakap " a'ah kat nie baju rasmi department kita org kalu x caya datang laa opis tgk semua org pakai..."muka aku confident jer cakap...aku dah jeling2 kat aindalha...dia tahan gelak jer...pastu staf nie pun mcm confident jer " akak nak gie tgk laa kat opis korg".......erkkk aku wat lawak jer dalam hati....pas aku gelak2 aku cakap laa aku wat lawak jer laa jgn laa percaya...

moral dari cerita nie...kita org akan merancang bila nak pakai baju nie..tapi kita org x kisah ponnnn..sama pun sama laa..

nota cinonet : aku xder apa nak update nie pun boleh laa....

03 September, 2008

SELAMAT BERPUASA

Assalamualaikum....x lama lagi kita bakal menyambut ramadhan...saya nak mintak maaf laa dekat smua kawan2 , bukan kawan , musuh2 dan sesapa jer laa kalau saya terkasar bahasa,terlebih bergurau,terambil apa2 ker,ada yg x boleh nak terima cara saya ker..

Kadang2 kita minta maaf nie X BERMAKNA KITA ADA BUAT SALAH..dan ORG YG X RETI NAK MINTAK MAAF NIE X BERMAKNA DIA XDER BUAT SALAH KAT ORG LAIN..

Kita nie semua makhluk tuhan yg x pernah lepas dari kesilapan secara sedar atau tidak... kepada semua umat islam x kira laki atau perempuan dah abis ker ganti pose korg haaaa...


nota cinonet : maaf yur saya lupa nak publish..sebab dah x sabar nak balik kg hari tue..heheh

02 September, 2008

AWAL RAMADHAN

hehee.. baru nak update lepas joli katak dekat kampung....rajin x aku gi umah abg aku semata2 nak bedal dia nyur computer merangkap internet nyur sekali..hahaaa( x laa sebenarnya niat aku suci menghantar anak2 sedara ku pulang ker rmh..)


best nyur balik buke pose reramai kat rumah.....x igt nak amik gambar laa..lagipun abg2 aku mesti sound ko gila ker dok amik gambar masa org nak makan..x abis2 diorg suruh aku tolong mak aku..

Hari pertama puasa mama masak soto nasik impit,lontong,ikan goreng, ayam goreng rempah , pulut durian nie semua anak2 dia request tapi hampeh nak tulun...

Masa nak buka poser hari tue... yg paling riuh 2 cikinet kat rumah laa..mcm diorg yg poser..tapi memang pun puyee makan roti jer sian dia...tue laa malam tue naper baca niat poser sekali kan dah poser....
sedih nyur hari selasa dah nak balik kuantan balik..umphh x best nyurrr... Kalu x nak balik boleh x..saya nak cuti setahun tapi gaji nak jugak..plzzzz...