29 August, 2008

MAKAN FREE

nie laa ECM..x ramai org sebab apa x tau..kalu hari minggu ramai...

Semalam lepas balik kerja gie teman kak amy(housemate) gie perodua servis ada hal dgn kereta dia..On dway nak blk dpt mesej dari kak lala(housemate jgk) yg dia nak belanja ktorg makan.. weeeeiiiii...makan free...dah sampai rmh bincang2 nak makan kat mana..layan Ezora episod akhir laaa dulu..

pukul 8mlm kami menuju ker East Coast Mall **shopping complex yg bsar dan best baru bukak kat kuantan**...

akhirnya kami mengambil keputusan makan dekatttttttttttt.......

john JOHNNY's janathan... Kita x order steammboat pun..semua makan ala carte ... tpi x amik gambor ngan x igt nama sebab nak makan blh jadi lupa smua...
tgk laa aku nyur seronok dpt makan free...huhuhuhu maaf laa yur mulut aku mmg akan terjadi mcm tue bila amik gambar... nie laaa hsmate saya..smua bukan asal sini...sedih x kta org :~ dari kiri : kak amy & kak lala...sebabkan jawatan diorg mantap bergaya jadi diorg laa belanja aku yg kurang mantap nie..Aku pun mula laa buka cerita khayalan aku dengan diorg nak buka pose kat sini laaa...kak amy layan kan ajer aku nyur merepek sebab dah kenal sangat bila aku nak jadi tiga suku.. kak lala nie hsmate baru aku...
Lepas makan....

Kitaorg gie carrefour yur CARREFOUR dkt kuantan dah ada tau... Kita org gie beli barang utk puasa nnt sebelum semua balik kl ..Umphhh aku rasa mcm nak report jer kat pengurusan carrefour nie kenapa troli brg dia ada karen kecik2...bila tangan kena kat area besi tue menjetat(aku xsure laa ayat negeri mna nie) jer..aku igt aku sesorg jer rasa rupa2 nyur hsmate ku pun kena..Kalau x caya korg pergi laa cuba... x byk laa kitaorg beli..abis RM69 lebih kurang..

Lepas abis semua kita org balik.. xsempat nak tgk cerita KEKASIHKU SERU....di TV3...tapi xper esok kita tgk kat opis.. *nie boleh dilakukan hanya pada waktu tiada kerja sahaja..opis ku sibuk pd masa tertentu shj jgn salah paham yur***
yeyyee nak balik..

bubai all....

27 August, 2008

x tahan tajuk aku kannn...... hehhe nie sebenarnya dah lama sebab aku ada kerja x blh laa nak buat apa..

Hari tuekan JPA dtg wat lawatan @ spotcheck kat tmpat aku kerja sempena bdk2 first intake nak konvo... mcm cilak laa sikit sebab diorg bg tau 5 hari sebelum kedatangan....
Mendung jer atas kepala aku ngan kawan2 dengor..aku dah terbayang waktu2 aku kat opis lbh byk dari kat rmh..yur laa masuk kul sebelum kul 8pagi balik rumah dh dekat kul 12 tgh mlm.. Tapi x per laa aku ikhlas berkerja sambil boleh claim OT..*miahahahahah...

Kerja kami adalah menyiapkan semua kertas soalan exam dari zaman ago goooo...sampai laa sekarang..dan menyiapkan bilik strong room yg baru.....

akibat dah kekurangan stafff..dengan tanpa rasa berssalah aku mintak tolong kwn ku dari department lain... disebabkan bila aura kami bertiga bergabung maka terjadi lah perkara2 yg sengal lutut asyik wat lawak jer...

dalam duk sibuk nie boleh lagi break amik gambar...

nie hari pertama boleh lagi duk amik gambar candid..yg belakang tue file2... gambar nie kebetulan jer kak atieza wat mulut mcm 2...hahahaah lawak nyur lah

nie hari kedua sibuk...me wit cik aindalha dlm strong room..bro and kak atiez dlm bIlikkkkkkkkkkk.....wewewewe tgh siapkan document lain laaa.... kita org pecah2 kan by group **sebenarnya x ramai pun kat div aku nie ada 5 org jer..
Hari ketiga dah kesibukan staff xcukup sbb beberapa perkara..terpaksa mtk tolong kawan kami.....Betapa sepah nyur opis kami saat ini dengan segala mcm dokumen...tragedi sungguh ** nmpk x sapa tue...hehehehe sorry cik nad...nie kena datang kerja hari sabtu awal pagi dah kena mai...hari nie dah x cukup kakitangan sbb 2 lagi geng x dapat dtg diorg ada kerja yg xdapat di elakkan...** muka memasing toye jer sebab x cukup tido kah****
Atleast kerja kami pun siap...walaupun ada org kata kami x sempat siap buat semua...kami buktikan kami akan berjaya...HAHAHAHH terima kasih JPA kerana datang..kerana dengan kedatangan mu barulah siap filing kami...
***maaf laa yur saya nie bahasa ngan susun atur ayat memang sesuka hati...walaupun ayat ku mcm kelly eng tapi aku harap korg paham maksud aku..


25 August, 2008

HARI INI SAYA NAK UPDATE SAYA NYUR BLOG MENGUNAKAN HARTA OPIS** maaf yur sya sorg yg semekin x mampu beli laptop atau pc sendiri...
Tapi bergantung pada kerajinan saya yurrr...sebab xder kerja laa saya nak buat kerja nie boss.. buat kerja sendiri....
HaaHHAHHHAHAHHAHAHA...............................

06 August, 2008

SURPISEEEE....

HAI KAWANNNNN- KAWANNNNNNN saya sgt sibuk untuk seminggu nie..kerana
ORG JPA nka datang wat SPotCheeckkkkk...
dah laa bgtau last minit..hampehhh terkejut ruks aku..tapi nak wat mcmner memang diorg suka megejut kan org2 opis....
*** uishh streesss nyur aku kena berumah di opis laa nie..waawawaawaa sedih nyurrr : )
* tapi best jugak aku boleh claim oT...miahhhahahhah jahat nyur akuu...

04 August, 2008

hehheeh sebenarnya gambar2 nie dah beberapa bulan yg lepas aku amik..Hari tue gie bercuti kat air terjun serendah, rawang... Umphh cantik tau tmpt dia x ramai org...

'' korg semua x boleh pergi..miahahahahha jahat x aku""..
kesejuta kali aku nak kata tempat nie best... air kat sini bersih sgt..air terjun dia rendah siap abg aku boleh duduk2 kat bwh air tue utk urut2 badan..kemudahan semua ada tandas @ tempat tukar baju , ada taman mainan , ada pondok2 nak duduk berkelah. , ada surau...


Berkat usaha mak dan ayah ayah aku suka berjln sesama melihat kawasan akhirnya jumpa jgk diorg tmpt nerkelah utk anak2 dia...Aku ngan kuarga sgt suka tempat nie selain dari ulu yam ( x suka dah tmpt nie ramai mat rempit @ kepit duk melepak kat sni) memandangkan org2 kat kl nie kekurangan tempat berkelah yg berdekatan..Kalau korg ada masa datang laa kat sini..jom tgk gambar2 yur...


Air terjun serendah ketinggian nyur 8.5m...pendek jer tapi besttt....

i luv my family

Ummmphhh kengkawn meh laa datang sini tapi jgn bgtau org lain nnt reramai x best*** ayat mcm menghasut jer nie...

***kengkwn kalu dtg sini jaga laa kebersihan.. TOLONG jgn wat maksiat laa... kalu nak camping atau over nite ngan kengkwn tolong maklumkan dekat polis area tue yur kwn2 mana laa tau korg x nak blk berhari2 atau jafdi aper2 boleh laa diorg tulun cari....tapi malam2 tempat nie serammmMMMmmmmmmMmmm.....






02 August, 2008

wedding...

Hai...baru semalam wat blog hari nie dah ada mende nak update...hari rabu hari tue mama suruh balik kl..mama ajak gie kenduri kawin duapupu(selepas sepupu) aku.. Sebagai anak yg baik aku pun balik laa naik bas hari jumaat kul 12tghari...Sampai kl dalam kul 5.30ptg..terus siap2 rupa nyur kenduri nyur pukul 8.30 mlm nie..
Aaaahhh letih nyur aku..dah laa bas yg aku x biasa naik berhentikan aku kat bwh flyrover...hummm x pasal2 aku jadi mcm bangladesh peluk beg kat bawah flyrover..nasib baik ayah dah ada kat area SGM..terus blk siap2 kat umah dalam kul 8.00mlm konvoi bersama kuarga menuju ker Ampang...
Kenduri nie buat dekat Kg Pengantin Ampang berdekatan dengan HolidayVilla hotel..tempat nie kalu tgk memalam cantik nampak grand,,tpi bila siang biasa jer xder apa yg menarik pun..Dkt dalam kawasan nie ada rumah yg akan dijadikan seperti rumah pengantin ada pelamin, ada katil pengantin tapi x boleh digunakan oleh sesapa pun termasuk pengantin sebab utk hiasan jer..


Tapi aku suka suasana malam tue dah mcm wedding garden, setup dia sangat cantikkk....tapi makanan no sooo good....tooo spicy, to dry, di tambah ngan aku naik ulser mulut uissshhh stressss... meh laaa aku tunjuk gambar jer.....



nie tempat makan dia nie dekat sebelah nyur kawasan



adik ngan puyee dkt depan pintu rumah



ayah, mama, puteri sebelum balik...aku sempat paksa diorg posing dekat sini







siap ada flat screen utk tetamu kat tempat makan sebab x semua blh masuk rumah tue kesik jer



wit cousin


pengantin baruu



pelamin yg diorg sediakan


Pendek kata bagi org KL yg xder kawasan nak wat kenduri kawin meh laa wat kat sini.. harga nyur aku x sure berapa...tapi ko tgk dan nilai sendiri....


01 August, 2008

THIS MY FIRST POST

Assalamualaikum....

x tau laa nak tulis apa..sebab aku nie bukan ada byk idea pun..bila marah or geram jer baru melimpah ruah idea nak mencoret sesuatu.... Tapi aku nak cerita ek mcmner aku blh tau pasal blog nie..... Al kisah nyur jeng jeng jeng....

Lebih kurang 2 thn yg lalu aku pulang beraya di kampung halaman...seperti biasa hari raya hari
jalan2 kat rumah sedara mara sambil makan free sambil mengumpul duit raya***heheheehhhe dan aku pun pergi laa beraya ke rumah sepupuku disana..di pendekkan cerita lepas tue aku melepakkan diri dalam bilik kakak sepupuku sambil melihat dia surf internet..aku pun menanyakan soalan seperti seorg cikgu :

me : akak tgk aper tue..?

she : tgh baca blog org...

me : umphhhhh.....best ker? sapa nie ? pasal apa nie ? mcmne boleh tau nie ? dia tau ker kita

baca nie????? bnyk x soalan aku..

she: best jugak.. nie blog merah dia cerita ttg dia kehidupan dia..nak tgk barang yg best pun dia
ada blogkan...tau laa searchh laaa internet..entah x sure laa dia tau ker x...mehh laaa tgk dia
baca x... kita boleh berkawan jugak dgn diorg nie....

me: ooooh mcm tue .. xper laa nnt nak balik opis tgk laa guna harta kerajaan...

balik dari raya ...dah start keja balik nie...

Tgh duduk kat depan pc xder kerja sebab mood raya ada lagi...tetiba teringat pasal blog aku pun search laaa nama tue..pastue jumpa start dari blog dia aku view org lain nyur blog...baru-baru nie baru ada idea nak buat blog jugak...

apapun tujuan aku buat blog bukan nak bermusuh...kalu rasa x suka ngan cara aku senang jer korang close jer @ click 'x' jer... xpayah nak komen kurang adab ekk apapun nie cara aku..kau susah apa...

sekian....