10 February, 2012

rayyan now 1 years

Allah selamatkan Rayyan...Allah selamatkan Rayyan.. versi omputih plk..Happy birthday to you,,Happy birthday to you..

Anak aku dah 1thn der.. kejap je pejam celik2...ibu ngan ayah sayang rayyan...jadi anak yg soleh ya syg..

sedikit2 ttg rayyan :-
*Lahir secara c-zer..pada pukul 11.50am hari khamis.
* Berat 4 kg masa lahir..panjang 57cm...huhuhhuuhuh
*membesar dgn normal mcm budak biasa..(xde intention nak jdi boboiboy)..
*Tumbuh gigi atas dulu masa umur 6 bln skrg dah nak ada 10 btg..tpi atas yg bnyk.. bwh ada 2 je.
* blh jalan siap angkut bantal umur 11 bulan..
*Genap setahun..pandai buat2 menangis..panjat mana2 tmpt x blh nak turun..jerit panggil penyelamat..heheheh
* X blh panggil ibu..tpi panggil mama pandai..yg lg pandai ajar panggil ayah tpi dia duk jg ckp papa..

sekian..nnt nak plan cbrate birthday rayyan..

25 January, 2012

1st time mandi pool

hai semua..hari ahad lepas ayah dan ibu bawak saya n sepupu mandi dkt kolam dkt klcc..


Mula2 saya takut..saya tgk jer dari jauh..saya takut igt air dlm..


rupa2 nyur seronok..saya merangkak2 dlm air..ibu saya x marah pun saya tepuk air (kalau mandi dlm tub selalu kena marah sbb ibu kata air terpercik) kali nie dia senyum je..


Seronok nya...tpi ibu marah dan ajak saya keluar kolam...ibu bgtau ayah saya minum air kolam diam2..heheheheh saya nak test je air tu rasa apa... saya sedih :(.. Ibu nnt kita dtg lagi ok..

Penat betul saya berenang.. ibu bwk bekal saya abis saya makan susu pun abis sya gluppp..glupp..
sya tgk ibu minum air botol je..owhh sbb diorg dah makan dkt rumah nenek saya tadi atau ibu saya diet.. Ibu cakap nak gembira atau bercuti x semestinya pakai byk duit kadang2 x pyh pakai duit pun boleh..


Sebelum balik ayah bawak saya and the geng main dkt playground...
terima kasih ayah dan ibu..
xoxo.,
rayyan..

12 January, 2012

kisah mengandung.

dah lama x post apa entry dkt sini..malam nie blh laa Mata x mengantuk..rayyan dah tido awal..(harap2 x la dia bangun 2-3pagi..scary siakk)..

baru skrg aku tau letih jadi ibu..kerja lagi..urus rumah tangga lagi..sejak ada anak..xde dah makna tido yg sempurna..mandi mcm tuan puteri..bangun lambat..huhuhu..bye2 la semua tu..
tetiba rasa nak share pengalaman saya mengandung..x kisah nak share gak...

last year 130310- aku kawin.. after 2-3 month kot aku disahkan mengandung..tu pun gatal2 beli pregnency test sbb nyur boring plk org tanya dah ngandung2 ke x., dlm hati aku rasa org ni dah gila ke apa aku baru je kawin xkan laa cpt tul lekat..ok dah dpt result mcm x caya..after 3 days baru buat 2nd test lps ikut pesanan kawan2 yg ada pengalaman..masa tu asbeng ada blk..pastu kita org nak lbh confirm pegi klinik..ok mmg sah aku dah ngandung 5weeks..siap Dr tu blh kata uols mesti x sabar nak dpt baby..ok dr lantak ko laa..

kehidupan berjalan seperti biasa..aku duduk sorg2..pjj la katakan..alahan x teruk..biasa2. syukur..tpi standard la bangun pagi muntah pening kepala..

Masa mengandung rayyan perghh pantang sebut teringin aje nak makan...1month preggy dah menambah berat badan dgn jaya...Igt lagi aku mengidam buah ciku..hahahah sian en asbeng dok mencari2 ..dan2 tu buah tu susah nak jumpa..ahhahah last2 ada jgk rezeki belakang rmh kwn dia dkt kg..pastu aku ngidam kueh putu perak...mak ngan ayah aku plk kena mencari sampai perak..nak jadi cerita last2 dpt cari dkt rawang..huhuhu masa tgh kursus mak ayah aku hantar..

1-2= trimester pregnant smua smooth je..kerja mcm biasa gagah perkasa..drive sendiri..then masuk 3 trimester..huuhuh terlebih workload..1st day balik ngadu kat en asbeng dlm phone siap nangis bagitau kaki bengkak yg amat..baby x gerak sgt..badan letih..smpai x makan terus tido..bangun pagi siap2 utk menjalankan misi..seharian berjuang akhir nyur misi berjaya..petang masa nak balik rasa pening..kepala dah nmpk bintang2..tpi still drive pastu decide singgah klinik sbb mcm nak demam..

Dkt klinik buat check up..Dr suruh naik ambulance nak hantar Gh maybe admit terus sbb Blood pressure tinggi..semua symptom dah ada...tetiba blur dkt klinik..asben xde..pastu blh ckp dkt Doc.. nak balik mandi dulu..nnt saya pegi spital..hahahaha blh mcm nak pegi bercuti..

balik singgah kedai SIL..report nak mintak tlg anta hospital..sampai spital admit 4 hari kot sian en asbeng drive laju2( risau la tu.) dia pun x kerja.pas keluar.. sebulan kemudian kot admit balik sbb Bp tinggi masa buat check up..opismate tlg hantar..admit lagi 3 hari..

** penat sambung kemudian

03 December, 2011

xde tajuk

tau x kenapa aku x berapa rajin nak update blog..sbb aku x suka kena buat title..huhh..boleh jadi terbantut apa aku nak tulis sbb nak kena pikir tajuk...cuba tgk fb..huhuhhu dandandan tu nak puji xpyh title buat je status..mmg pun aku rajin bukak fb..alasan aku xnak add org adalah aku main game je dkt fb..sbnrnya aku xnak la add some peoplee sbb ada jenis org nie mudah sgt nak terasa hati..kang aku buat status entah apa2..mula la rasa aku kata dia(x merujuk kepada sesiapa)..pastu mula la nak sound2...sorry laa aku x layan laa perangai mcm tu..dari jadi gaduh aku carut org baik aku x add dia..

nie bole la update sbb rayyan dah tido..satu katil dia pusing..ibu rayyan belum ngantuk..duduk kat hujung katil..asbeng tgk tv..awal sungguh rayyan tido..letih kot asyik bangun duduk, berdiri joget..(perasan la tu..baru blh diri dah goyang badan tepuk tangan)..ibu pun letih.sakit lutut bangun duduk bangun duduk..tpi x kurus2...
budak comel nie dah nak masuk 10 bulan rupa nya..kejap je rasa nyur..


haipp apa anak ibu mimpi ..uishh cover air liur merembes tuu

30 November, 2011

salam semua..

lama sungguh aku x hupdate blog..sampai ada org kata dah bersawang berkulat berkerak2..huhuuhuh...sampai encik azben pun kata..malas ehh dulu rajin update..skrg malas..
(bukan apa sejak jiwa x kacau..hati sudah tenang xde apa nak diluahkan)

xde masa oo skrg sejak attach dgn 2 lelaki..kelass kan..lelaki2 ini :

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
' tgk betapa lama aku x update sampai dah produce dinza Jr nak masuk 10 month baru aku rajin2 kan diri..


ok bye..malam nnt cuba lagi menghudpate.. :)


28 April, 2010

semua suruh sabar2..

tapi mcmne aku nak sabar bila aku dpt tau pundeks tue mengata aku dpn kuarga aku bila aku xde.. WTFat btl... ko sibuk2 aku kehulu hilir dgn tunang aku asal..ko x boleh buat.. tapi aku kahwin jgkkan..dari ko.. ko sibuk2 tanya mcm2 tapi ada ko dtg...dh mmg suka nak tunjuk bagus susah jgk..

semua suruh aku sabar lagi jgn layan org mcm tue...

tapi ada plk mulut najis kutuk kad kawin aku..hallooo aku guna duit kau ke nak buat semua benda tue?? ishh dasar mmg suka mengata org..

Ada byk lg aku malas nak ungkit..tapi yg x blh lupa bila ko baru kenal aku dulu2..x laa baik pun mula2 tapi kau tengking aku dpan lif..WTFish mcm bagus...nasib aku x berdendam..lagipun org kata jgn benci gila kat org2 nnt anak kita kenan kat dia.... uishh penat aku ngan laki aku projek tetiba keluar mcm dia's.. uishh aku nak suka laa..aku suka kau,kau,kau,kau dan kau...

hahha apa aku merepek nie..biar laa asyik aku diam mcm over plk dia's...ada yg terasa??? tanya laa aku siapa..??

23 April, 2010

yess..pindah.

Finally..,hari nie agak sibuk..kerana nak pindah rumah..
rumah yg akan aku n hubby duduk bersama..
rumah yg aku n hubby blh wat apa saja tanpa perlu pikir perasaan org..
walaupun bukan setiap hari(jgn slh faham..aku bkn is2 ok)...
Akhir nyur dapat gak rumah., Syukur sgt sbb Allah permudahkan kerja aku dpt rmh tanpa perlu ssh payah..x sampai 1bln or 30min pun aku pusing.. (mungkin dia tau apa yg ada dlm hati aku..kalau niat x baik tue yg ssh..okk ayat nie xde nk kata sesiapa..)

*mood aku sgt happy n tenang n x dapat di ungkap dgn kata2..so hati2 laa sapa yg ada niat nak wat kerek / lezer aku..ko tunggu aa aku smash ko blk..silap2 ngan laki aku tlg smash ko..mcm gud gud je dpn aku.